Magyar nyelv mellett is aktiválódott a Google Segéd

Mostantól nem kell angolra állítani a rendszert, ha valaki élne a Google-féle hangasszisztens lehetőségével, de persze ettől még nem kommunikálhatunk anyanyelvünkön vele.

Mostantól nem a Discover oldal villan fel, ha valaki a magyar nyelvű Android rendszere alatt a kezdőlap-gombot, vagy bizonyos készülékeknél 1 másodpercig a bekapcsológombot lenyomva akar Google-oldalra kerülni: eddig a keresőóriás hozzáállása az volt, hogy amíg nincs magyar nyelvű támogatás, addig az egész szolgáltatást kikapcsolva tartják az anyanyelvünkön használt mobiloknál, mostantól viszont ez megváltozott.

[+]

A Google Segéd magyarul köszön be, de természetesen angolul kell vele kommunikálni, repertoárjában a kereséstől kezdve a zenevezérlésen és a különféle appok megnyitásán át a random viccmesélésig minden megtalálható. Az észrevétel egyébként teljesen véletlenszerű, a Google hivatalos támogatási oldalán a mostani pillanatig az szerepel, hogy a támogatott nyelvek (angol, arab, bengáli, dán, francia, gudzsaráti, hindi, holland, indonéz, japán, kannada, kínai (egyszerűsített), kínai (hagyományos), koreai, lengyel, malajálam, maráthi, német, norvég, olasz, orosz, portugál (Brazília), portugál (Portugália), spanyol, svéd, tamil, telugu, thai, török, urdu és vietnámi) valamelyikére állítsuk be a rendszert.

Előzmények

  • Megkerültek az Android-statisztikák

    Nem mintha a Google egy év után ismét közzétette volna, de elő lehet szedni a fejlesztői Android Studióból.

  • Elindult az Android 11 fejlesztői béta program

    A Google Pixelek második generációjától kezdve telepíthető a nyár végére elkészülő operációs rendszerverzió.

  • Android 10 bemutató

    Oda az édességes név, van viszont rendszerszintű sötét téma, (majdnem) teljes képernyős gesztusvezérlés, hajtogatható eszköztámogatás és a remény, hogy a frissítések gyorsabban jönnek – de érdekel ez még bárkit?

Hirdetés