Már a TENAA is látta a Honor 9-et

A Honor 8 külsejében – enyhe csúszósságát leszámítva – nehéz volt hibát találni, remekül eltalált formaterv párosult minőségi anyaghasználattal és összeszereléssel, ez a széria pedig minden valószínűség szerint az idei, értelemszerűen Honor 9 névre hallgató modellel is folytatódni fog, az előlapra átkerülő ujjlenyomat-olvasón és némi hátsó lekerekítésen kívül nincs sok eltérés. Marad az 5,2 hüvelyk körüli (a hírközlési hatóság szerint pontosan 5,15 hüvelykes) kijelző, az idei modell azonban magasabb lehet elődjénél, 147,3 x 70,9 x 7,45 milliméteres dimenziók társulhatnak hozzá.

Nem várható komoly változás a megjelenés terén Nem várható komoly változás a megjelenés terén
Nem várható komoly változás a megjelenés terén [+]

A Mate 9, P10 és P10 Plus modellekből megismert Kirin 960 kerülhet bele, a TENAA 6 GB RAM-ot említ a 64 GB-os tároló mellé, és visszafogott órajellel sem butítják a processzort, ugyanaz a 4 x 2,4 GHz-es Cortex-A73 + 4 x 1,8 GHz-es Cortex-A53-es nyolcmagos számítási egység kerülhet a Honorba, mint a jelenlegi legfrissebb Huawei csúcsmodellekbe. Az akkumulátor várhatóan 3100 mAh kapacitású lesz, az operációs rendszer pedig Android 7.0, a hozzá tartozó EMUI 5.1-gyel.

Memóriából a Honor 8 sem szenvedett hiányt, itt azonban még több RAM vár a felhasználóra
Memóriából a Honor 8 sem szenvedett hiányt, itt azonban még több RAM vár a felhasználóra [+]

A kamera is ismerős lehet, a 12 + 20 megapixel hátul és a 8 megapixel elöl egyértelműen P10-rendszerről árulkodik, természetesen Leica brand és néhány extra funkció kivételével. A piacra kerülés Kínában hamarosan, június végén megtörténhet, de várhatóan nemzetközi szinten is gyorsan megveti majd a lábát a Honor 9.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Honor

Azóta történt

Előzmények

  • Honor 8 - tisztelet a kivitelnek

    A lehengerlően szép Honor 8 pont azt kínálja, amit a Huawei P9, csak olcsóbban, ez pedig remek hardvert, dupla hátlapi kamerát és rogyásig telepakolt szoftvert jelent.

  • Honor 7 Lite - névérték

    A Honor tavalyi csúcskészülékének névleg kalóriacsökkentett változata igencsak visszafogott élményt kínál, cserébe a hazai forgalomba szánt verzióból nem maradt ki az ujjlenyomat-olvasó.

  • Honor 7 - emeli a tétet

    Az ár/érték bajnok Honor 6 tavaly nem csak a konkurenciának, hanem a folytatást illetően magának is feladta a leckét. A Honor 7 fémházzal és ujjlenyomat-olvasóval válaszol.

  • Több tiszteletet a Huawei-nek, itt a Honor!

    Berlinben mutatta be a gyártó azt a két készüléket, amelyek egy új brand első modelljei. A Honor 6 és a 3C már Ázsiában debütáltak, Európában is nélkülözik a telefonok a Huawei nevet.

Hirdetés