Már készülnek az „iPhone 7” lapkái?

Az Apple általában titokban tartja, hogy melyik hardveres komponense melyik gyártótól vagy beszállítótól származik, az óriáscégnek azonban annyi partnere van, hogy nehéz minden információt a publikum elől elzárni. Éppen ezért már egy éve tudni lehetett, hogy az Apple A8 és A8X lapkákat (amelyek az iPhone 6, az iPhone 6 Plus és az iPad Air 2 készülékeket hajtják), javarészt a TSMC gyártotta és gyártja, és csak kis hányadukat a Samsung.


(forrás: BusinessWeek)

A nyáron viszont már azt is hallani lehetett, hogy a 2015-ös generáció rendszerchipjeinek nagy részéért ismét a koreaiak gyártósorai lesznek a felelősek, és az austini (USA) és giheungi (Dél-Korea) létesítmények már készen állnak a 14 nanométeres, FinFET technológiával készülő „A9” lapkák előállítására. Sőt: az ET News szerint az austini Samsung üzem már meg is kezdte az első ilyen chipsetek gyártását.

Előzmények

  • Apple iPhone 6 - a méret nem minden

    A kisebbik iPhone is sokat nőtt az elődhöz képest, de épp azon a határon van, amit egy kézzel még megerőltetés nélkül lehet használni. Nagyobb is rá a kereslet, mint a 6 Plusra.

  • Apple iPhone 6 Plus - szükség törvényt bont

    Az Apple soha nem látott méretű iPhone-t dobott piacra, hogy saját pályáján verje meg a Samsungot. Megváltozott formavilág, új iOS, fejlesztett kamera... elég ez a sikerhez?

  • Apple iPad Air - szállj fel magasra

    Az amerikai vállalat frissítette táblagépes termékportfólióját, az elnevezés pedig igaznak bizonyul; az új készülék tényleg nagyon könnyű és rendkívül gyors lett.

Hirdetés