Máris elavult az LPDDR5X memóriaszabvány

De legalábbis már nem ez az elérhető leggyorsabb ultramobil DRAM a piacon.

Az SK Hynix bemutatta az iparág leggyorsabb memóriáját, így a jelenlegi csúcstartó viszonylag rövid regnálás után másodvonalba szorult. Az LPDD5X RAM-ok még csak most kezdenek felbukkanni a csúcskategóriás készülékekben, mint az elérhető leggyorsabb memóriaszabvány, de az év második felétől a már az LPDDR5T jelenti majd a non plus ultrát. Az LPDDR5T nem új fejlesztés, az LPDD5X specifikációjára épül, csak nagyobb teljesítményt produkál, ezért a T jelzet, ami Turbót jelent.

Az új memóriaegység 13%-kal gyorsabb az 5X-nél, 9,6 GHz-es effektív órajel mellett másodpercenként 77 GB-nak megfelelő adatmennyiséget dolgoz fel, miközben marad az 5X 1,01-1,12 voltos üzemfeszültsége. A teljesítmény növelését a fogyasztás megtartása mellett a 10 nanométeres 1anm gyártástechnológiába integrált High-K Metal Gate (HKMG) megoldás teszi lehetővé, ami magas dielektromos állandóval bíró szigetelő anyagot használ a tranzisztorokban. A szivárgás megakadályozása és a kapacitás növelése csökkenti az energiafelhasználást és növeli a teljesítményt.

Az új memóriamodulokat már elérhetővé tették a partnerek számára, a tömeggyártás az év második felében indul, így az első szettek már az év vége előtt debütálhatnak a legújabb csúcsmodellekben.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés