Még két hajtogatható Galaxyn dolgozik a Samsung

A Galaxy Fold jött, látott és, nos, az MWC-ne nem feltétlenül győzött, hiszen bőven maradt káva elöl összecsukva, méretes szenzorsziget tablet módban, kinyitva, és még csak hozzáérni se lehetett, szemben a konkurens letisztultabb termékével. Persze az első generációs, összehajtható kijelzős mobiloktól nem várunk világmegváltást – nem is ez a gyártói cél, hanem a tapasztalatszerzés és az informálódás arról, hogy a közönség mennyire vevő a dologra.


A Galaxy Fold annyira új kategória tagja, hogy az MWC-n hozzá se lehetett érni [+]

A Galaxy Fold ráadásul nem az egyedüli versenyző lesz a Samsung részéről: a Bloomberg megtudta, még két összecsukható modellen dolgoznak a koreai mérnökök. Az egyik a jó öreg kagylótelefon formát hozhatja vissza, csak épp egyetlen, hosszú, végigérő és összecsukható panellel – ilyen formatervezési mintával egyébként már a Motorola is előrukkolt, szóval lehet benne fantázia.

A Motorola formatervezési mintája a hajlítható kijelzős Rarzről
A Motorola formatervezési mintája a hajlítható kijelzős Rarzről (forrás: Engadget / Motorola) [+]

Ez viszont azt jelentené, hogy a kijelző még mindig befele hajlana, tehát szükség lenne még egyre kívül. A publikáció úgy hallotta: az, hogy végül felkerül-e, a Galaxy Fold másodpaneljének fogadtatásától függ majd. Ez a hajlítható ketyere az év végén futna be, nyilván kövér árcímkével, ez az időszak pedig gyanúsan egybeesik a hagyományos panellel szerelt, Ázsiában felbukkanó Samsung W kagylószéria megjelenésével.


A Galaxy W2019 is méregdrága kagylótelefon, csak még két, hagyományos kijelzővel és billentyűpanellel [+]

Egy harmadik modell a Huawei Mate X-re hasonlíthat, kifele hajtható kijelzőjével. Ez a modell később kerülhet piacra, várhatóan képernyőbe épített ujjlenyomat-olvasóval és a Foldnál vékonyabb kivitellel. Mindeközben a Samsung azon munkálkodik, hogy megszüntesse azt az apró gyűrődést, ami a kijelzővédő rétegen keletkezik 10000 hajlítás után.


A Huawei Mate X kijelzője kifele hajlik, így nincs szükség még egyre összecsukás után[+]

Az sem kizárt, zárja információi sorát a Bloomberg, hogy ha ez a megvásárolt termékek esetében előáll, a Samsung ingyenes panelcserét ajánl a tulajdonosoknak. A brutális árazás mellett ez talán elég megnyugtató lesz azoknak a vásárlóknak, akik ragaszkodnak a legújabb innovációk megkaparintásához korai fázisban, bármi áron.

Azóta történt

Hirdetés