Még olcsóbb 5G-s Nokia jöhet

A 75 ezer forintos Nokia G50-hez hasonló hardverrel, viszont kamerában és akkumulátorban gyengébb színvonalon jöhet az újdonság.

Hozzá kell még szoknunk a Nokia új, betűs-számos jelöléseihez, ám a modellek száma nem könnyíti ezt meg, és ha minden igaz, ez a problémakör hamarosan még tovább bonyolódhat. Forrásunk szerint ugyanis nem G30, hanem G300 5G néven érkezik az a modell, ami a G20 és a G50 5G közé, legolcsóbb 5G-s Nokiaként érkezik, noha ennek első hallásra túl sok értelme nincs, és arról sincs szó, hogy lett volna már korábban G30-as modellszámú termékük.


[+]

Persze aki olcsón vágyik 5G-s telefonra, az valószínűleg nem a típusszámokban akar elveszni, hanem arra kíváncsi, miben lesz majd kompromisszumos a G300 5G a G50 5G-hez képest: a kijelzője azonos felbontás mellett kisebb, 6,57 hüvelykes lesz az állítások szerint, hátlapján pedig nincs meg a 48 megapixeles kamera, helyette 16 megapixeles főkamerával, 5 megapixeles ultraszélessel és egy 2 megapixeles mélységszenzorral találkozhatunk majd.


[+]

Kisebb lesz az akkumulátora is, de 4470 mAh kapacitással még mindig bőséges töltöttségünk maradhat a nap végére, tölteni pedig jó eséllyel 18 W-tal lehet majd Type-C csatlakozón keresztül. A hardver ugyanúgy a Snapdragon 480 lehet, mint a Nokia X10X20 és XR20 és persze a G50 típusokban, az alapkivitel 64 GB-os tárhelypakkot kaphat, a memóriáról és az egyéb kivitelekről azonban nincs információnk. A Nokia G50 5G ára körülbelül 75 ezer forint, a G20-at 60 ezer forintért lehet megvenni, valószínűleg a két ársáv közötti szűk területre pozícionálja majd legolcsóbb 5G-s ajánlatát a HMD.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Nokia

Azóta történt

  • Bemutatkozott a Nokia G300

    Ennél olcsóbb 5G-s Nokia jó eséllyel nem lesz a közeljövőben, de a Snapdragon 480-as modellek lecsupaszított változata azért remélhetőleg sehol nem követel majd nagy kompromisszumot.

  • Unisoc chippel járt teszten egy Nokia

    A G21 vetheti be a feltörekvő lapkatervező T606-os nyolcmagosát.

Előzmények

Hirdetés