Megbüntették a Magyar Telekomot

A cég korábban már jelezte, hogy jelenleg is vizsgálatot folytat összesen mintegy 700 millió forint értékben megkötött tanácsadási szerződések ügyében annak megállapítására, hogy a szerződések megkötése ellentétes volt-e a társaság szabályzataival, illetve a releváns jogszabályokkal. A független jogi tanácsadó vezetésével és az Audit Bizottság felügyelete alatt zajló vizsgálat jelenleg is tart. A Magyar Telekom arról is tájékoztatta a piacot, hogy a Társaság és néhány leányvállalata a vonatkozó évi rendes közgyűlések csúszása miatt nem tudott és nem tud majd tartani bizonyos, a magyar és más vonatkozó törvények és szabályozások által az auditált éves beszámolók elkészítésére és benyújtására vonatkozóan előírt határidőket.

A felügyelet határozatban szólította fel a Magyar Telekomot, hogy készítse el éves jelentését és tegyen meg minden lehetséges és szükséges jogcselekményt törvényi kötelezettségeinek teljesítése érdekében. A Társaság jelenleg vizsgálja a jogi megoldásait annak, hogy a lehető leghamarabb megtartsa az éves rendes közgyűlést és elkészítse az éves jelentés.

A Magyar Telekom kapcsolatban áll az illetékes hatóságokkal a vizsgálat állását illetően, illetve a hatóságok felkérték a Társaságot további információk nyújtására. Ezen túlmenően a PSZÁF értesítette a Magyar Telekomot, hogy az Egyesült Államok Tőzsde- és Értékpapír-felügyelete arról tájékoztatta, hogy bekért bizonyos dokumentumokat a cégtől az amerikai szövetségi értékpapírjog lehetséges megsértésének kivizsgálásához. A Magyar Telekom elkötelezett az iránt, hogy teljes mértékben megfeleljen az említett hatóságok követelményeinek és elvárásainak - áll a távközlési cég közleményében.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés