Megérkezett a Huawei Mate Xs új generációja

Az elődmodellnél jelentősen kedvezőbb áron nyitó Mate Xs 2 5G és Google szolgáltatások nélkül valószínűleg marad Kínában.

A Huawei folytatja a Mate Xs szériát, az új modell pedig ismét a kifelé hajlítható vonalat képviseli. Az első Mate Xs itthon is elérhető, ha pont van rá egymillió forintunk és nem hiányoljuk a Google szolgáltatásait, az 5G-ről viszont még nem kellett lemondani. A Mate Xs 2 esetében se Google, se 5G, az újdonság a Snapdragon 888 4G-képes verziójával dolgozik.


[+]

A készülék valamivel kompaktabb lett, a 120 Hz-es, 2480 x 2200 pixel felbontású AMOLED panel kinyitva 7,8 hüvelyk, összecsukva pedig 6,5 hüvelykes felületet ad, a telep nagyobb lett (4888 mAh) és a gyorstöltés is 66 wattra ugrott, az össztömeg viszont jelentősen csökkent (255 gramm vs 300 gramm) és a keskeny kivitelt is sikerült megtartani, ami 5,4 millimétert jelent kinyitva és 11 millimétert összecsukva.


[+]

Fejlesztettek a zsanér mechanikáján, a kijelző pedig támogatja a M-Pen 2s stylust. Kamerából jut egy 10 megapixeles a kijelzőre sarkába is, pedig a kialakítás ugyanolyan, mint az elődmodell esetében, tehát elvileg a három hátlapi kamera is bevethető. Nem tudjuk elképzelni, hogy szoftveres akadálya lenne az 50 megapixeles főkamera, a 13 megapixeles ultraszéles látószögű vagy a 8 megapixeles, optikailag stabilizált, háromszoros optikai zoomot biztosító szenzor használatának önfotózásra, úgyhogy feltesszük, a nagyképernyős videóchat lehet a kijelző kilyukasztásának magyarázata.


[+]

A Mate Xs 2 fekete, fehér és lila színben kerül piacra Kínában 8/256 GB-os vagy 12/512 GB-os kiszerelésben, jelentősen kedvezőbb áron, mint az elődmodell. Az alap memóriacsomag valamivel több, mint 500 ezer forintnyi jüan (544 ezer), de a legnagyobb memóriaverzióért is jóval alacsonyabb, 707 ezer forintnak megfelelő összeget kell otthagyni.

Azóta történt

Előzmények

  • Április 28-án a Huawei bemutatja a Mate Xs 2-t

    A kínai közösségi médián keresztül jelentette be a Huawei, még ebben a hónapban bemutatják első hajlítható kijelzős készüléküknek utódját.

  • Huawei P50 Pocket - zsebbenyúlós

    A Huawei első kagyló formátumú modelljének határozottan vannak erősségei, a Google szolgáltatások hiánya viszont errefelé még mindig kissé kényelmetlen.

  • Huawei Mate X2 - ablak a multiverzumra

    Igazi multitasking király a Huawei új hajlítható hibridje, csak most befele csukódik.

  • HMS tudástár

    Egy helyen minden tudnivaló a Huawei Mobile Services ökoszisztémát használó telefonokról és táblagépekről, illetve az AppGalleryről.

Hirdetés