Megérkezett a második Nokia 6

Ezzel a mobillal léptek be az androidos mobilok piacára egy éve, most pedig frissítették a típust.

Majdnem pontosan egy éve mutatták be az első Nokia 6-ot, illetve a legendás márka okostelefonos piacra történő visszalépését, a kínai régióban kezdték, majd néhány hónap elteltével nálunk is megjelentek az új, androidos paletta első tagjai. Azt lehetett tudni, hogy a külsőt illetően nagy változás nem lesz, ennek megfelelően a legnagyobb eltérés, hogy a második generáció ujjlenyomat-olvasója átköltözött a hátlapja, így a kapacitív érintőgombok eltűntek, helyettük egy kijelzősávban tömörülnek a vissza, home és alkalmazásváltó funkciók. Ezzel a megoldással 5,2 milliméterrel lett alacsonyabb a készülék, szinte azonos szélesség és vastagság mellett.


[+]

Frissült a rendszerchip, a Snapdragon 630 egy tavaly bemutatott SoC, ami 14 nm-es csíkszélességen készül, nyolcmagos processzorral (4 x 2,2 + 4 x 1,8 GHz-es Cortex-A53), Adreno 508-as grafikai egységgel és 4 GB RAM-mal. Belső tárolója 32 vagy 64 GB-os lehet. A microUSB csatlakozó helyett Type-C került rá, ugyanakkor megmaradt fenn a 3,5 milliméteres jack. A kijelző a számadatok terén semmit nem változott, 5,5 hüvelykes, 16:9-es, 1080 x 1920 pixel felbontású. Gorilla Glass 3-védettséget élvez.


[+]

A kamera kapcsán szintén ismert adatokkal találkozunk, 16 megapixeles szenzorral, f/2-es optikával és vakuval kiegészülő hátlapi kamera és 8 megapixeles, f/2,2-es szelfiegység, opcionális kijelzővakuval. A 2018-as Nokia 6 elsőként Kínában lesz elérhető, a 32 GB-os modell 1499 jüanos, tehát nyers átszámítással körülbelül 60 000 forintos áron, a 64 GB-os tároló felára 200 jüan, tehát közel 8000 forint. Fekete és fehér színekben kerül piacra január 10-én, Európába várhatóan csak később érkezik.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Nokia

Azóta történt

Előzmények

  • Jól fogynak a Nokia készülékek

    Annak ellenére, hogy nem tökéletesek, a csúcsmodell pedig csak most futott be, igen jól szerepelnek a piacon a HMD Global Nokia márkájú eszközei.

  • Nokia 6 - ötről a hatra

    A Nokia 6 sok mindenben megismétli 5,2 hüvelykes fivére tulajdonságait, ám szerencsére javít annak néhány bakiján, jókora többletköltség árán. A legtöbbet multimédiában nyújtja a vásárlónak.

  • Nokia 5 - ötlettelen

    A HMD jelenleg elérhető szériájának középső tagja vegyes teljesítményt nyújt, kétségkívül vannak erősségei, de a hiányosságok sajnos hangsúlyosabbak, mint a pozitív tulajdonságok.

Hirdetés