Megérkezett az Android 7.0 a Nexus 6-ra

Ha engem kérdeznek, az már rég rossz, ha az Android fejlesztéséért felelős Google a saját referenciakészülékeire sem tud épkézláb szoftverfrissítést kiadni, és a Nougat több verziója is késve érkezett meg a Snapdragon 805 miatt különleges státuszú Nexus 6-ra (az ARMv7-es utasításkészletű, 32 bites telefonokra nem nagyon jellemező ezen frissítés elkészülése). És a problémák csak hatványozódtak – annyira, hogy a keresőóriásnak többször kellett csitítani az elégedetlenkedőket, a 7.1.1-es frissítés például a világ több országában népszerű Android Pay mobilfizetési rendszert tette tönkre. A megoldás: szoftveröregítés!

 5,96 hüvelykes AMOLED kijelző ékesíti a Google Nexus 6-ot
[+]

Több Motorola Nexus 6 tulaj jelezte a különböző fórumokon, hogy a minap elindított update downgrade a telepítés után 7.1.1-ről 7.0-ra változtatta a főverziót, és ez gyakorlatilag az alkalmazások használhatatlanná tételét vonta maga után, ezért a Google mindjárt egy gyári visszaállítást is javasol. Noha ez messze nem akkora visszalépés, mint amikor Marty McFly 1955-be vagy 1885-be repült vissza a DeLoriannel, roppant kellemetlen ez a Nexus vonalat amúgy is feladó, a drágább Pixel telefonokra koncentráló keresőóriásnak. Mit gondoljon ugyanis az a fejlesztő vagy zöld robotos rajongó, amelyik már a referenciakészülékek esetében is frissítési mizériákat lát?

Nem jó irányba frissül a Google Nexus 6 (eredeti képforrás)
Nem jó irányba frissül a Google Nexus 6 (eredeti képforrás) [+]

Talán nem véletlen, hogy fél évvel a Nougat indulása után is alacsony az Android 7.x elterjedése. Íme, a Google egyik közösségi ügyekért felelős munkatársának a válasza: „Érkezett a minap egy Android 7.0-ra váltó frissítés, amely több Nexus 6 tulajdonost is meglepett. Akik szeretnék a jövőbeli vezetékmenetes frissítéseket megkapni, vissza kell térniük a 7.0-ra ezzel az update-tel. Ha problémák adódnak a 7.0-s csomag telepítése után, kérjük, állítsák vissza a telefont gyári állapotba, hogy ezek megoldódjanak. Azon Nexus 6 tulajok, akik továbbra kézzel telepítik a rendszert mobiljaikra, 7.1.1-en maradhatnak.” Hát, megnyugtató.

Azóta történt

Előzmények

  • Google Pixel XL - asszisztenst jó áron felveszünk

    A méregdrága Pixel XL legfőbb erénye az új hangasszisztens, ám magyarul nem tud és nem marad sokáig a referenciamobilok sajátossága.

  • Google Pixel - más közönségre képpontosít

    Teljesen új filozófiával lépett elő valódi mobilgyártóvá a Google, ám a márkaterméket nem az ökoszisztémájából kiragadva lenne érdemes értékelni, főleg nem itthon.

  • Meghalt a Nexus, éljen a Pixel!

    Új névvel és divatmajmoló formával kaphatók az idei Google mobilok. De hogy jutottunk el a Nexus 4 piacrengető árazásától a több százezres Pixelekig, és mi jár a mesterséges intelligencia fejében?

  • Android Nougat rendszerbemutató

    Kivesézzük a legújabb zöld robotos verzió minden csínját-bínját, beleértve az osztott képernyős elrendezést, az újfajta értesítéseket és a fájlszintű titkosítást.

Hirdetés