Megérkezett az Oppo F9

Sokan mondanák, hogy egy napra elég egy notchos telefon, de úgy tűnik, hogy ma kettő is jut belőle: a Motorola P30 mellett bemutatták az Oppo F9-et is. A kínaiak egy egészen kicsi, V-alakú szenzorszigetet találtak ki, ráadásul el tudtak rajta helyezni egy 25 megapixeles, hardveres HDR-támogatással készült szelfikamerát úgy, hogy fölötte még az aprócska hangszóró is elfért.


[+]

A kijelző 6,2 hüvelykes, meglepően magas, 90,8%-os kijelzőarányt mutat 19,5:9-es képaránnyal, 1080 x 2340 pixellel, LTPS TFT technológiával, 450 nites fényerővel, és ami ezeknél is érdekesebb, Gorilla Glass 6 védőüveggel. A Corning új védőüveg-kompozitja egyébként a karcállóságon túl a kisebb esésekből adódó törésektől és pókhálós repedésektől mentheti meg a tulajdonost.


[+]

Az AI-t központba helyező MediaTek rendszerchip, a Helio P60 dolgozik az Oppo F9 fedélzetén. A gyors klaszter négy darab, 2 GHz-en üzemelő Cortex-A73-as, míg az energiatakarékos négy darab szintén 2 GHz-en működő Cortex-A53-as magot kapott. Grafikai egység szempontjából az ARM Mali-G72 teljesítményére számíthatunk 800 MHz-es maximális órajellel, 4 vagy 6 GB RAM és 64 GB-os belső tárhely jár a konfigurációhoz. Szoftveres téren az Android 8.1 Oreóra épülő ColorOS 5.2 fut rajta.


[+]

Hátul 16 + 2 megapixeles kamerapáros van, a képalkotásért felelős, nagyobb szenzorhoz f/1,8-as apertúra jár, a másik egység csak mélységinfókkal segédkezik. A 3500 mAh kapacitású akkumulátort az Oppo-féle VOOC gyorstöltéssel lehet gyorsan életre bírni, és bár a microUSB csatlakozó kicsit avíttnak tűnik a telefon alján, legalább nem maradt el a 3,5 milliméteres jack. Egyelőre Vietnamban érhető el a mobil, 95 000 forintnak megfelelő alapárért.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Oppo

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés