Megérkezett az új HTC One M8

Végre hivatalosan is bemutatkozott az új HTC One, amit eddig többféleképpen, köztük M8 kódnéven is emlegettek. A New Yorkban és Londonban egyszerre zajló sajtóesemény keretében napvilágot látott készülék a korábban felröppent pletykáknak teljesen megfelel, az elődmodell 70%-os fémborításához képest itt már 90%-ban fémet használt a gyártó, a készülék így tényleg még gyönyörűbb lett, a tajvaniak vezérigazgatója, Peter Chou, a dizájnt egyszerűen csak letisztultnak és őszintének nevezte.

Az új HTC One-ba már egy 5 hüvelykes, 1080 x 1920 pixel felbontású Super LCD3 panel került, a kijelző két szélén lévő kávát jelentősen levékonyította a gyártó, a tavalyi modellen lévő két érintésérzékeny gombot pedig mellőzték, és újra három (visszalépés, menübe ugrás és alkalmazásváltó), virtuális formában a képernyőn megjelenő gombra cserélték, vagyis hiába nőtt a képátló, tartalom tekintetében ez sokszor nem jelent majd jelentős változást. Az előlapra két sztereó BoomSound hangszóró került, ami a hangminőség romlása nélkül elvileg 25%-kal hangosabb lett, mint a tavalyi modellben, köszönhetően az új hangrendszernek és az új hangszórókamráknak.

Az új One hardveresen is a csúcskategóriát képviseli, hiszen a motorháztető alatt a Qualcomm Snapdragon 801 lapkakészlet dolgozik. A négymagos processzor Krait 400 magjai maximum 2,3 GHz-re skálázódhatnak, a grafikus feladatokat az Adreno 330 látja el, RAM-ból pedig 2 GB-ot szereltek a készülékbe. A masina most is 16 és 32 GB-os belső tárhellyel felszerelt változatban vásárolható meg, ám előző One-hoz képest óriási különbség, hogy nem hagyták ki a microSD foglalatot, ami akár 128 GB-os kártyákat is képes kezelni.

A készüléken a Sense 6.0 felülettel (lesz sima Google Play kiadás is természetesen) megfűszerezett Android 4.4.2 KitKat operációs rendszer teljesít szolgálatot, melyet több új funkcióval láttak el. Az egyik ilyen a Motion Launch, így ha a kikapcsolt kijelzővel heverő telefont horizontálisan elforgatva felvesszük, és közben megnyomjuk a hangerőszabályzó billentyűt, akkor a kamera azonnal aktiválódik, a kijelző előtt kezünket elsuhintva pedig felvillan a megjelenítő és kijelzi a legfontosabb eseményeket. Hasznos szolgáltatás lehet még, hogy a képernyő dupla koppintásra bekapcsol, ha pedig ilyenkor jobbra vagy balra húzzuk az ujjunkat, akkor vagy a widgetekhez, vagy a BlinkFeedhez léphetünk. A Blinkfeed is fejlődött egyébként, folyamatosabb lett a görgetés, új külsőt kaptak a csempék, a News Bundles témának hála már több, mint ezer tartalomszolgáltató híreit tudjuk egy helyen összegyűjteni.

Nőtt az akkumulátor kapacitása, a hátlap alatt már egy 2600 mAh-s telep található, cserélni azonban továbbra sem tudjuk. Az új HTC One-ban megjelent az extrém energiagazdálkodási lehetőség, ezáltal akár 30 óra készenléti időt biztosít a masina 10%-os töltöttség mellett, teljes feltöltés esetén pedig így akár 14 napos üzemidő is elérhető. A rendszer ilyenkor szinte mindent lekapcsol, csak a hívás- és üzenetfogadás és a manuális email frissítést engedélyezi.

Legfontosabb újdonságnak kétségtelenül a hátlapon elterülő, duál ledes (Smart Flash) villanóval felszerelt, 4 megapixeles, 1/3"-es BSI szenzorral ellátott, f/2.0 apertúrájú UltraPixel kamerapáros tekinthető, mely új funkciók garmadáját hozza el. A videofelvételi képesség továbbra is 1080p, az előlapi kamera viszont rengeteget fejlődött, már 5 megapixeles fotók rögzítését teszi lehetővé. A kettős vaku automatikusan választja ki a képhez legjobban illő színtónust, így sötétben is a valóságnak megfelelő színekben pompázó fényképek készíthetők. A kamera egyébként 0,3 másodperc alatt képes fókuszálni.

A Duo Camera névre keresztelt párost mélységérzékelővel látták el, az alsó kamera a képeket lövi, a felső pedig a tárgyak térbeli helyzetéről gyűjt információkat (kiszámítja a helyzetét), ezáltal számos későbbi effekt elvégzésére lesz lehetőségünk. A UFocus segítségével a fotók elkészítése után utólagosan is tudunk fókuszpontot állítani, a DimensionPlus-nak hála a telefon döntögetésével más-más nézőpontból tekinthetjük meg a lefényképezett tárgyat, a Foregroundernek köszönhetően pedig a hátteret változtathatjuk meg, hogy kiemeljük az éppen fotózott témát. Megmaradt természetesen a Zoe, ami már 20 darab teljes felbontású képet képes rögzíteni. A Zoe felhőszolgáltatás lehetőséget biztosít arra, hogy barátok meghívása által kombinálni lehessen a fotókat, így akár még izgalmasabb alkotások készíthetők.

Az akár 150 Mbps letöltési sebességet garantáló 4G/LTE támogatás mellett a tajvaniak újdonsága 4.0-s Bluetooth és NFC chipet, A-GPS modemet, kétcsatornás, 802.11a/b/g/n/ac szabványokat támogató WiFi modult és infraportot (IrDA) kapott. A gyártó több kiegészítővel is készül a M8 mellé, a Dot View tok például két érintéssel lehetővé teszi, hogy tájékozódjunk az elmulasztott eseményekről, vagy a várható időjárásról. A HTC One M8 a világ 230 országában lesz elérhető arany, ezüst és szürke színekben, Amerikában és Angliában már a mai naptól megvásárolható, áprilisban több nagy európai országban debütál, hazánkba pedig májusban érkezik majd hivatalosan.

  • Kapcsolódó cégek:
  • HTC

Azóta történt

Előzmények

  • HTC One Max - túl nagyot álmodni

    Igencsak méretes telefon lett a HTC új csúcsmodellje, amelynek egyetlen lényeges újítása, hogy érzékeli az ujjlenyomatot. Általában. Árban viszont erős, ezt a hardver nem indokolja.

  • HTC One mini - tenyérnyi csoda

    A tajvaniak újdonsága csak nevében mini, sokak számára inkább ideális méretű. Ráadásul kívül-belül nagyon össze van rakva.

  • HTC Desire 600 dual SIM - okkal pironkodik

    Négy mag, csodás formaterv, két SIM, de mégsem áll össze igazán. Pedig a HTC másodhegedűse nagyon igyekszik, tele van jól hangzó rövidítésekkel a csomagolás is.

  • HTC One - One új a nap alatt

    Ismét egy minőségi készülékkel jelentkezett a HTC, az új zászlóshajó prémium anyaghasználattal, Full HD kijelzővel és Ultrapixel kameratechnológiával támad.

Hirdetés