Hirdetés

MWC blog: Megérkeztünk

Csapatunk idén is nagy erőkkel van jelen a Mobile World Congress-en, mely úgy tűnik, most visszanyeri régi fényét, a gyártók újra csúcsgépeket hoznak Barcelonába. A világ legjelentősebb mobilos összeröffenését viszont nem csak szakmai szempontból várjuk, a katalán fővárosért ugyanis a szerkesztőség nagy része odavan, így január és február során minden évben a tetőfokára hág a várakozásunk.

Egy kicsit sajnáltam, hogy az elmúlt években megszokott hajnali indulás helyett idén késő délután startoltunk el - van egy feelingje annak, hogy az ember sötétben száll fel, pár óra múlva pedig napsütés és pálmafák fogadják. Cserébe viszont ki tudtuk aludni magunkat, ami az utazás előtti készülődés és kapkodás miatt nem egy utolsó dolog. A kiállítás után egyébként lesz még másfél napunk új helyeket felfedezni, és persze az MWC alatt sem unatkozunk majd.

A szállásunk idén a Plaça d'Espanya közelében van, ami Barcelona egyik leghíresebb tere, több nevezeteséggel, mint például a Joan Miró park és a Venetian tornyok. Ezek mellett komoly mobil telekommunikációs vonatkozásai is vannak, az MWC ugyanis több éven át itt (pontosabban a Fira de Barcelonában) került megrendezésre, míg végül tavaly elköltözött a jelenlegi helyszínre.

A szállás rendben van, bár mint minden évben, idén is komoly gondok akadtak a nettel. Bár 24 Mbps sebességről volt szó, az állapota fényévekre van a reklámozottól: olyan lassan csurdogál a net, hogy szinte számolni lehet a biteket. Zárójeles megjegyzés: ezt a bejegyzést is egy órája próbáljuk összerakni. Maga a lakás egyébként megfelelő, négy külön szobánk van, egy korrekt nappalival, melyben egy jókora asztal is helyet kapott, így kényelmesen tudunk majd dolgozni. Erkély természetesen van (idén sem kicsi), az idő is tavaszias, minden adott egy patent kis MWC-hez.

Egy gyors kipakolás után hamarosan el is indulunk tapas-ozni egyet, egy kis lazítással készülünk a hajtásra, ami már holnap kezdetét is veszi: az Acer, az LG és a Huawei is sajtótájékoztatót tart az MWC 0. napján, melyeket egy ShowStoppers és egy MobileFocus Global eseményekkel vezetünk le. A Twitter-csatornánk már él (MWC_Mobilarena néven), az MWC blogot idén is telepakoljuk háttérinformációkkal, extra-bennfentes képek pedig a szerző Instagramján lesznek láthatóak.

Előzmények

Hirdetés