Megindult az iOS és iPadOS 16 publikus bétája

Mostantól nem csak a fejlesztők telepíthetik az iOS 16-ot, hanem bárki, aki regisztrált tesztelői profilt.

Az érdeklődő nagyközönség számára is elérhetővé tette az Apple a WWDC-n bemutatott iOS 16 bétáját. A fejlesztői béta a harmadik változatnál jár, ezt a rendszerverziót pedig már annyira stabilnak ítélték meg, hogy bárki telepítheti kompatibilis iPhone-ra vagy iPadre. Ehhez szükséges regisztrációval rendelkezni az Apple tesztelői oldalán, valamint telepíteni a telefonra vagy táblagépre a megfelelő profilt. Ha ezek megvannak, a rendszerbeállításokon keresztül frissíthető a készülék.

Az iOS 16 pár újdonsága.
Az iOS 16 pár újdonsága. (forrás: Apple) [+]

Azt viszont fontos szem előtt tartani, hogy az iOS 16 újdonságai közül sok egyelőre nem fog rendeltetésszerűen működni. Az iMessage üzenetek szerkesztése és visszavonása csak szintén iOS 16-ot futtató eszközökkel való csevegésben megy, az alkalmazások nem feltétlenül alkalmazkodnak az új, folyamatosan frissülő értesítésekhez, és a közös munkára kitalált megosztott tartalmak használatához is minden résztvevő eszköznek iOS 16-ot kell futtatnia. A vizuális változások azonban elérhetők, a gyári Mail és Térképek alkalmazás újdonságai nagyjából használhatók, valamint iPadOS alatt a táblagépeken is megjelenik az időjárás app, az M1-es lapkával szerelt iPadek pedig már használhatják a Stage Manager nevű új multitasking opciót is.

Az iOS és iPadOS mellett a watchOS 9, a HomePod Software 16, a tvOS 16 és a macOS Ventura nyilvános béta verziói is tölthetők. A végleges, stabil rendszer valamikor szeptemberben várható.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

  • Visszatérnek a bohóchalak!

    Nem egy új Némó nyomábanról van szó, hanem arról a fotóról, amivel az Apple 15 éve bemutatta az első iPhone-t, aztán eltüntette a gyári háttérképek közül. Az iOS 16-ig.

  • Az iOS 16 bizonyíthatja, hogy a felhasználó ember

    Privát tokeneket használva automatizált CAPTCHA-kitöltésre is képes az iOS 16, a módszert implementáló weboldalakon és alkalmazásokban többet nem kell majd kijelölni a kéményeket vagy iskolabuszokat.

  • WWDC 2022: újdonságok az iOS és iPadOS 16-ban, watchOS 9-ben

    Elkezdődött az Apple fejlesztői konferenciája, a rendezvény nyitóeseményén a cég bemutatta legújabb szoftvereit. Fejlesztői béta holnaptól, publikus béta júliustól, a stabil szoftver ősszel érkezik.

Hirdetés