Megjelent a legújabb iPad

Jól mutatja a tabletek iránti érdeklődés csökkenését, hogy óriási rendezvény és a fél internetet megállító hajcihő helyett tulajdonképpen egész csendben dobta piacra legújabb iPadjét az Apple.


[+]

Az új, tulajdonképpen az iPad Air 2 utódaként piacra kerülő, szimplán csak iPad névre hallgató eszközben 9,7 colos, 2048x1536 pixeles kijelző van, míg processzorból immár az A9 dolgozik benne. A kamerák területén nem történt előrelépés, maradt a hátul 8, elöl 1,2 Mpixeles páros, a Home gomb pedig természetesen továbbra is rendelkezik a Touch ID-hez szükséges ujjlenyomat-olvasóval.

A specifikációkon túl érdekesebb, hogy az ezüst, arany és szürke színekben elérhető táblagép a gyártóhoz képest kifejezetten kedvező árú lesz: a 329 dolláros kezdőár eleve 70 dollárral alacsonyabb, mint az Air 2 volt. Ezért egyébként egy 32 GB-os, Wi-Fi adapteres verziót kapunk, a 128 GB-os, LTE-képes csúcsmodellért 559 dollárt kell fizetni. A tablet előrendelése már megkezdődött, a magyar piacra kerülés pontos dátuma egyelőre nem ismert.

Hirdetés