Megjelent a Motorola Moto E22 és E22i

Dolby Atmos sztereó hangszórók és 90 Hz-es kijelző a két új pénztárcabarát Motorolában.

Hivatalos blogján keresztül jelentette be a Motorola a Moto E22 és a Moto E22i érkezését. Mindkét telefon kapható lesz Európában, az E22-ért a gyártó 139,99 eurót, az E22i-ért pedig 129,99 eurót kér majd el. A telefonokban közös, hogy Dolby Atmos minősítésű sztereó hangszórókat kaptak, elsőként a Moto E-széria telefonjai közül. Szintén közös a 90 Hz-es frissítésre képes kijelző. A panel LCD,  6,5 hüvelykes képátlóval, HD+ felbontással és van adaptív frissítési mód, ami 60 és 90 Hz között váltogat attól függően, milyen tartalom jelenik meg a kijelzőn.

A telefonok a rendszerchipet tekintve sem különböznek, mindkettő a MediaTek Helio G37 köré épül, 4 GB operatív memória van és 64 GB bővíthető háttértár. Azonos valamennyire a szoftver is, Android 12-re épülő MyUX megy a Moto E22-n, viszont Android 12 (Go Edition) az E22i-n, és igazából ez az egyetlen lényegi különbség a két telefon között. Az akkumulátor ugyanúgy 4020 milliamperórás mindkét modellben, s ugyanúgy műanyag, a gyártó szerint cseppálló házba vannak csomagolva.

A Moto E22 színei.
A Moto E22 színei. (forrás: Motorola) [+]

A dizájn az új csúcskategóriás Motorolákat követi, a hátlapon viszont itt csak egy egyszerűbb 16 megapixeles kamerát találni és hozzá egy 2 megapixeles mélységérzékelő segédszenzort, szó sincs több száz megapixelről. Az előlapon egy 5 megapixeles szelfikamera kapott helyet, a korábban kiszivárgott fotók alapján egy csepp alakú bevágásban. A Motorola a két telefon bejelentését intéző sajtóközleményben egyszerűen nem közölt fotókat az E22 és az E22i előlapjáról.

A Moto E22i színei.
A Moto E22i színei. (forrás: Motorola) [+]

Azt viszont tudni, hogy a telefonok jobb oldalán, a bekapcsoló gombban helyt kapott egy-egy ujjlenyomat-leolvasó, van rajtuk 3,5 milliméteres fülhallgató csatlakozó is, lehet velük FM rádiót hallgatni és sztereóban játszanak le tartalmat hangszóróik.

Előzmények

Hirdetés