Megjelent az iOS és iPadOS 16.1

Mellé pedig telepíthető a watchOS 9.1 és a tvOS 16.1 is az Apple készülékeire.

Október 24-én, magyar idő szerint este 19 órától elérhető a kompatibilis Apple készülékekre az iOS 16.1, az iPadOS 16.1, a watchOS 9.1 és a tvOS 16.1 operációs rendszer. A frissítés az első a 16-os verzióból iPad készülékekre, iPhone-ra pedig az első nagyobb javítócsomag, mely elérhetővé tesz több, a bemutatókor elhangzott funkciót. Ilyen például a megosztott iCloud fotókönyvtár és az élő értesítések, de a fejlesztők előtt ez a frissítés nyitja meg az iPhone 14 Pro modellek dinamikus szigetének használatát is.

iPadre az újabb Pro és Air táblagépeken elérhetővé válik a frissítéssel a Stage Manager, vagyis kvázi ablakokban is képesek immáron a különböző programok futni. Az M1-es vagy M2-es chippel szerelt iPadek pedig külső kijelzőket is támogatnak a Stage Managerrel. Ami minden iPadre érkezik azok az üzenetek és emailek szerkesztésére vonatkozó újítások (időzített küldés, küldés visszavonása, küldés utáni szerkesztés, emlékeztető beállítása emailhez való visszatérésre), illetve a Safari böngészőn belüli együttműködés lehetősége.

Stage Manager az iPaden.
Stage Manager az iPaden. (forrás: Apple) [+]

Új az iCloud fotókban a megosztott könyvtár is, a 16.1-es rendszer ezentúl képes közvetlenül az általunk kiválasztott könyvtárba menteni képeket, például egy családi nyaralás összes fotója mehet abba az albumba, amihez a család minden tagjának van hozzáférése. Az iOS 16.1-gyel megoszthatóvá válnak az Apple Tárcán keresztül a kulcsok, illetve megérkezik az Otthon alkalmazásba a Matter standard támogatása.

Megosztott munka Safariban és megosztott iCloud fotókönyvtár.Megosztott munka Safariban és megosztott iCloud fotókönyvtár. Megosztott munka Safariban és megosztott iCloud fotókönyvtár. (forrás: Apple) [+]

Az órákra a watchOS 9.1-es rendszerrel hosszabb üzemidőt ígér az Apple, ezentúl akkor is lehet zenét letölteni az órára, ha nincs éppen töltőn, valamint ezek is támogatják immáron a Matter szabványt. A frissítések mindenki számára ingyenesen elérhetők a kompatibilis készülékekről.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Előzmények

Hirdetés