Megjött a Denim frissítés a Lumia 1020-ra és a 925-re

Több fontos újítás és változás is kapcsolódik a Lumia Denim névre hallgató rendszercsomaghoz. Ilyen a továbbfejlesztett és több régióban elérhető Cortana hangasszisztens (magyar változata egyelőre még nincs), vagy az élő mappák felbukkanása, de a sebesség és a kameraszoftver frontján is előrelépés várható a legtöbb frissített készüléken.

Egyes Lumia típusok már megkapták a denimes csomagot, a Nokia Lumia 930 tulajdonosai például már egy ideje felrakhatták a legfrissebb rendszert, most pedig a Lumia 1020 és a Lumia 925 európai variánsai a sorosak, a frissítés ugyanis felütötte a fejét az öreg kontinens több régiójában is, így Magyarországon, mint az a GSM Arenán közzétett képernyőképekből kiderül.

Azóta történt

  • Lumia 1330 az FCC oldalán

    Már a Mobile World Congress kezdete előtt néhány héttel megszerezte a felügyeleti szervek jóváhagyását a hathüvelykes Lumia 1320 valamivel kompaktabb utódja.

  • Érkezik a Windows Phone 8.1 GDR2

    Hivatalos forrásból is megerősítést nyert a Windows 10 premierje előtti utolsó platformfrissítés létezése.

  • Lumia 1330 beharangozó érkezett

    A Microsoft Indonézia Facebook oldala is megerősítette a kétkártyás óriásmobil közelgő érkezését.

Előzmények

  • Nokia Lumia 1020 - fényképesztő

    Nincs mese, ez most a legjobb kamerás okostelefon. A 41 megapixeles szenzor és a hat lencséből álló optika együttese verhetetlen a mobilos képalkotás kapcsán.

  • Nokia Lumia 925 - fogyókúra

    A Lumia 920 drabális megjelenését ért kritikák miatt itt van szinte ugyanez, csak sokkal kecsesebb verzióban, némi kamerát érintő változásokkal.

Hirdetés