Megjött a Szívósmobil és a Szívósmobil Max

A JCB szimplán csak Toughphone és Toughphone Max névre keresztelte strapabíró telefonjait.

A JCB egy 1945-ben alapított, Brit multinacionális vállalat, amely az építőipartól kezdve a mezőgazdaságon át a hulladékkezelésig gyárt berendezéseket és alkatrészeket, és amely 2007-ben egyébként már piacra dobott egy Toughphone-t, aztán jött jó pár másik, de még strapabíró tablet is megjelent. Most pedig, némi pihenő után elérkezett az idő a modernizálásra a JCB Toughphone és Toughphone Max személyében.

A Toughphone Max
A Toughphone Max (forrás: JCB Phone) [+]

Az utóbbi a combosabb darab 600 fontos áron nyitva (258 ezer forint), amiért egy 12200 mAh-s teleppel szerelt, 5G-s készülék üti a vásárló markát a MediaTek Dimensity 700-as chip, 8 GB RAM és 256 GB-os tároló segédletében. Az IP68 és MIL-STD-810G teszteket végzett, az ütésállóságot 1,8 méterről tesztelt monstrum 20 megapixeles kamerát visel a 6,67"-es FHD panelbe lyukat ütve, illetve 48 + 16 + 2 + 0,3 megapixeles kollekciót a túloldalon.

A Toughphone Max
A Toughphone Max (forrás: JCB Phone) [+]

A készülékváz fémmel erősített polikarbonátból van és Gorilla Glass edzett üveg védi az előlapot. Megvan a PTT funkció, a dual SIM támogatás, az ujjlenyomat-olvasó és az NFC. A Toughphone Max júliustól érhető el leírással és USB-C kábellel a dobozban, ám töltőfej és egyéb tartozék nélkül, bár a fóliát előre felragasztották.

A JCB Toughphone
A JCB Toughphone (forrás: JCB Phone) [+]

Határozottan szerényebb darab a sima Toughphone 300 fonton épp féláron nyitva, viszont 5,7"-es HD panellel és 4050 mAh-s teleppel jóval légiesebb is. Ettől még letudja a fenti védelem és tesztek mindegyikét, viszont a 4G-s MediaTek Helio G22 chippel kell beérnie 6/128 GB-os konfigurációban. Ezúttal egy kamera kerütl az előlapra és a hátlapra is, 20-20 megapixeles felbontáson.

  • Kapcsolódó cégek:
  • JCB

Hirdetés