Megjött az új Xiaomi Mi 5, minden korábbinál nagyobb a felhajtás

Jó előre lehetett tudni, hogy a Xiaomi ott lesz Barcelonában, az viszont csak a helyszínen derült ki, hogy a kiállításon nincsenek kint, hanem külsős helyszínen, relatív szűk körben mutatták be újdonságaikat. A csúcsmodell most a Mi 5, amely másfél évvel a Mi 4 után érkezik. Igazi erőgép, Snapdragon 820-as chipsettel, 5,15 hüvelykes, Full HD felbontású kijelzővel, kiszereléstől függően 3, illetve 4 GB RAM-mal és legalább 32 GB belső tárhellyel, de létezik 64 és 128 GB-os verzió is.


[+]

A benchmark-huszárok számára információ, hogy 142 000 pontot gurít a masina az AnTuTu tesztjén, ami roppant magas érték. A hátlapra optikai stabilizátorral ellátott, 16 megapixeles, PDA-fókusszal felvértezett kamera került, a cég egy iPhone 6S-t tett mellé, hogy demonstrálja a négy tengelyes stabilizáció fejlettségét. A szenzort a Sony szállítja (IMX298), 4K videókat is rögzíthetünk. A hátlap alá 3000 mAh-s akkumulátor került, fekete, fehér és pezsgőmetál színben lesz a készülék elérhető.


[+]

A felhasználói felület megint az Androidra 6.0-ra épülő MIUI, annak is a 7.0-s verziója. A készülékház oldalsó kerete fémből készül, a hátlap üvegborítást kapott, de a legdurvább kiszerelés kerámia bevonatot kap. Az biztos, hogy az előlapon levő gombban van ujjlenyomat-érzékelő, alul Type-C USB-csatlakozót találunk, nem maradt ki a QuickCharge 3.0 támogatása sem.


[+]

A legjobb rész szokás szerint a készülék ára, a március 1-től elérhető telefon legolcsóbb kivitele magyar forintra átszámolva 90 000 forint lehet (erre jönnek rá a hazai adóterhek), a legdrágább modell nettó ára pedig 120-130 ezer forint körül alakul majd. Sajnos a bemutatott telefont nem volt alkalmunk megtapogatni, mert többszöri, előzetes megkeresésünkre sem reagált a Xiaomi sajtóosztálya.

Előzmények

Hirdetés