Megjöttek az új iPhone-ok, de a drágább modellekre várni kell

Mától elindult hivatalosan az iPhone 15-ös széria hazai értékesítése a hazai kereskedőknél és szolgáltatóknál.

A mai naptól hivatalosan is megérkeztek a friss iPhone 15 modellek hazánkba. A jelenlegi információk alapján a sima iPhone 15-ből van elég készlet, a Plus modellekből sincs hiány, noha ezekre az előzetes érdeklődés kétszeres mértékű volt. A Pro és Pro Max verziókra viszont jóval nagyobb az igény, mint amekkora a készlet, az előrendelőket folyamatosan szolgálják ki, ahogyan a termékek érkeznek, de aki most arra gondolt, hogy besétál egy üzletbe és a kezében egy csúcs iPhone-nal kisétál, az bizony csalódni fog. Egyes kereskedők négyszer több előrendelésről számoltak be, mint amit az iPhone 14 Pro Maxnál regisztráltak egy évvel ezelőtt.


[+]

Hagyományosan az értékesítés kezdetét több Apple partner valamiféle rendezvénnyel ünnepli, idén mi az iSTYLE meghívása nyomán az Árkádban levő üzletnél jártunk. Az iSTYLE ezen az eseményen jelentette be, hogy kedvezményes akkumulátorcsere programot indít, amely nem csak az iPhone 15-ökre érvényes, hanem minden olyan korábbi iPhone-ra, amelyet náluk vásároltak. Nem probléma, ha a telefon törött, nem kell számla sem: az IMEI és a szériaszám alapján ellenőrzik, hogy a készülék az iSTYLE-tól származik-e és ezzel már jogosult is az ügyfél bármelyik üzletben a kedvezményes akkucserére. Ennek árazását hamarosan közzéteszik a cég oldalán.


[+]

Az új iPhone 15 modellek kint vannak az üzletekben, ki lehet ezeket próbálni. Elindult a szolgáltatóknál is az értékesítés, az itteni árakat nehezebb összevetni, hiszen nagyban függ a választott tarifacsomagtól is a fizetendő összeg. A Yettelnél minden verzió kapható, a Vodafone kínálatából egyelőre hiányzik a Pro Max. A Telekom ugyan jelzi ennek a variánsnak a létezését, de egyelőre nem elérhető a modell. A legdrágább előfizetési díjjal (22 490 forint) a Yettel 530 ezer forintért adja oda a csúcsmodellt (512 GB tárhellyel), a Telekomnál ugyanez a termék 623 700 forintért jár pár ezer forinttal kevesebb havidíj mellett. Az iSTYLE-nál mindenféle hűség és részlet nélkül ez a modell 700 ezer forintba kerül - ezek az Apple hivatalos árai.


[+]

Az alapmodellt mindenhol kapni. Az iSTYLE ezt 400 ezer forintért méri 128 GB tárhellyel. A Telekomnál egy 22 530 forintos havidíjú tarifával 323 840 forintba kerül ugyanez, a Yettel 250 ezerért már odaadja hasonló konstrukcióval, a Vodafone pedig konkrétan egy fitying kedvezményt sem ad egyelőre, de náluk kicsit káosz egyelőre a webshop működése. A jelek szerint a vártnál nagyobb előzetes érdeklődésre sem a szolgáltatók, sem pedig az Apple nem számított, különösen a drágább modellekre nagy világszerte a kereslet.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Előzmények

Hirdetés