Megkezdődött a Nokia N97 szállítása

A tavaly év végén bemutatott Nseries csúcsmodell, a Nokia N97 meglehetősen sokat váratott magára, és bizony az időhúzást a konkurencia sem nézte tétlenül. A gyártó azonban nem akarta elkapkodni a Nokia 5800-ban debütált Series 60 Touch (5th Edition) átdolgozását, mely révén az új multimédiás készülék teljesen testreszabható, widget alapú kezelőfelületet kapott, ahol a legtöbb információ egyetlen érintéssel elérhető.

Az alant látható videó a Nokia N97 gyártásába és szállításának előkészületeibe kínál betekintést, ezzel is bizonyítva, hogy megfelelő mennyiségű készülék áll rendelkezésre, így még ebben a hónapban a világ 75 országában elérhetővé válhat. A legtöbb országban az Nseries csúcsmodell előrendelése már a múlt hónap végén kezdetét vette, de piaconként igen eltérő árakkal lehetett találkozni. Az Egyesült Államokban az Amazon például mindössze 604 dollárért, azaz 119.000 forint körüli áron kínálja megvételre, míg Németországban a gyártó saját online boltja 650 euróért, azaz 183.000 forintért vesz fel előrendeléseket. Magyarországi árfekvésről egyelőre nincsenek hivatalos információk.

A 3,5 hüvelykes, 640x360 képpontos érintőkijelzővel, 640x480 képpontos videók rögzítésére is alkalmas, LED villanóval megtámogatott, Carl-Zeiss optikás, 5 megapixeles autofókuszos kamerával, teljes QWERTY gombsorral, GPS, WLAN és sztereó Bluetooth modullal, RDS FM rádióval, 3,5 milliméteres szabványos hang és tévékimenettel, microSDHC kártyával tovább bővíthető 32 GB belső memóriával és 1.500 mAh kapacitású akkumulátorral érkező Nokia N97 előre telepítve kínál Facebook és Hi5 közösségi, Associated Press, Bloomberg és Reuters hír, valamint időjárás-előrejelzéssel kapcsolatos widgeteket is, de emellett számos új is elérhető lesz az Ovi Store online bolt kínálatában.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Nokia

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés