Megkezdte működését a BenQ Mobile

Október 1-jével megkezdte működését a BenQ Mobile, a BenQ Corporation vezeték nélküli kommunikációval foglalkozó üzletága. A BenQ júniusban jelentette be, hogy megvásárolja a Siemens Mobiltelefonok divízióját, és az új cég az eredeti terv szerinti időpontban jelenik meg a piacon. A Gartner Dataquest adatai szerint a vállalat globális piaci részesedése 5,2 százalék, amivel a világ mobiltelefon-gyártóinak rangsorában a hatodik helyen áll. Az új társaság célja, hogy a mobilkészülék-piac egyik meghatározó szereplője legyen.

A BenQ Mobile vezérigazgatója Clemens J. Joos lesz, az elnöki tisztet pedig Jerry Wang, a BenQ Corp. marketingért felelős alelnöke tölti be. „Nagyon örülünk annak, hogy olyan társulási formát találtunk, amely ötvözi a két partner erősségét, és ezzel a lehető legjobb kiinduló helyzetet teremti meg az új szervezet számára” – hangsúlyozta Clemens Joos, a BenQ Mobile vezérigazgatója. „Több mint 7.000 elhivatott dolgozónk van, akik alig várják, hogy egy kiváló, új vállalatot hozzanak létre, és izgalmas, ugyanakkor elegáns termékeket dobjanak piacra az elkövetkezendő évben.” Úgy tűnik, hogy ambíciókban nincsen hiány. „A társulást jellemző összhang és a két vállalat alkalmazottainak lelkesedése arra ösztönöz minket, hogy büszkén és bizakodva nézzünk a jövőbe” – mondta K.Y. Lee, a BenQ Corporation elnök-vezérigazgatója.

Az új cég szerint nagyon is jó, hogy pont a Siemens mobil üzletága és a távol-keleti BenQ fúziójáról van szó. Mint ismeretes, a német cég mobilrészlege veszteséges volt, ezért került eladósorba. Ez pont kapóra jött a BenQ számára, akik az európai piacra való betörés lehetőségét látják a felvásárlásban. A Siemens Mobile sokáig meghatározó és egyedi szereplője volt a mobilpiacnak, ám az utóbbi időkben a gyártó készülékei sajnos technológiailag nem mindenben tudták felvenni a versenyt a konkurenciával. A BenQ viszont erős a szórakoztatóipari berendezések gyártásában, talán a legszemléletesebb, ha a TFT monitorokat említjük, hiszen pont kijelző tekintetében volt a legnagyobb a Siemens telefonok lemaradása. Kérdés, hogy az új telefonok mennyire tartják meg a német cégre jellemző menüstruktúrát és jellegzetességeket.

A licencmegállapodás értelmében a BenQ Mobile 18 hónapig használhatja a Siemens márkanevet. Egészen 2006-ig mindkét márkanévvel találkozni fognak a fogyasztók, míg az új, közös márkanevet 2006 tavaszán vezetik be. Adhatunk tippeket? 2006 tavaszán előrukkolhatnának a snassz BenQSiemens névvel, de ha van egy kis fantáziájuk, akkor javasolnánk a SiemBenQs (esetleg x-szel?) elnevezést.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés