Meglepően olcsó lett a Realme GT 5G

Realme csúcsmodellje még a Redmi K40 Pro árszintjének is alá tudott menni Kínában.

Elképesztő versenyben vannak az egykori sub-brandek. A jüanból átszámolva 130 ezer forintos Redmi K40 Pro (6/128 GB) sem nevezhető drágának, de a Realme-nek sikerült még ebből is faragni. A Realme 8 GB rendszermemóriát ad ennyiért, a 12/256 GB-os kiszerelés pedig megáll 153 ezer forintnak megfelelő jüannál. Igaz, a kamerarendszert ők sem erőltették túl.


[+]

Cserébe 65 wattos gyorstöltést kínálnak a 4500 mAh-s akkumulátorhoz, van 3,5 milliméteres jack csatlakozó is, az 5.2-es Bluetooth pedig ismeri az aptX, aptX HD és LDAC kodekeket. A kínai termékoldal alapján nem egyértelmű, de úgy tűnik, a vezetékmentes képernyőtükrözés is opció számítógéppel, a rendszer pedig támogatja a perifériákat. A specifikáció ezeket leszámítva igen hasonló, egyértelmű, hogy a készülékek egymással versenyeznek a felhasználókért.


[+]

A Realme GT 5G szintén Snapdragon 888-cal dolgozik 8 vagy 12 GB LPDDR5 rendszermemória és UFS 3.1-es belső tárhely mellett. Az FHD+ felbontású, kameralyukas panel szintén AMOLED technológiát használ 120 Hz képfrissítéssel és 360 Hz érintési mintavételezéssel, de a Realme az ujjlenyomat-olvasót is ide tette. Közös vonás a Dolby Atmos és Hi-Res Audio minősítéssel rendelkező sztereó hangszóró, ahol a második hangkeltő a beszédhangszóró, a WiFi 6 (802.11ax) és az NFC.


[+]

A kamerarendszer is hasonló, a főkamera (Sony IMX682) itt is 64 megapixeles, van egy 8 megapixeles ultraszéles és egy 2 megapixeles makró szenzor. Szelfizni viszont csak 16 megapixeles felbontásban lehet. Nem kizárt, hogy a Realme GT 5G errefelé is elérhető lesz, a kínai termékoldalon is feltüntették a B20-as LTE támogatást, bár erről a bemutatón nem volt szó. A bőrkötéses kiadás ára megegyezik az üveg hátlapos modellekével.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés