Megvan a két Xperia XZ2 európai ára

Több fronton is újított a barcelonai MWC-n a Sony: megváltozott az Xperia csúcsszéria külleme, végre csökkentek az előlapi kávák, immáron Full HD-ben lehet szuperlassítást rögzíteni és a Qualcomm idei csúcsplatformja, a Snapdragon 845 fut mindkét modellben. Az 5,7"-es IPS HDR panellel szerelt, 1080 x 2160 pixeles Xperia XZ2 üveg hátlapot kapott vezetékmentes töltéssel, némi íveléssel és lekerekített sarkokkal, illetve errefelé kikötött ujjlenyomat-olvasóval.

A Sony Xperia XZ2
A Sony Xperia XZ2 [+]

A korábbi modellekkel összevetve valóban előnyös a 153 x 72 x 11,1 milliméteres és 198 grammos masina képernyőaránya, és még a sztereó hangszórópár is megmaradt. Noha kamerából csak egy került hátra, a 19 megapixeles Motion Eye rendszer továbbra is számos extrát bevet, például fehéregyensúlyt segítő infraszenzort vagy prediktív hibrid autofókuszt. Az Android 8.0 Oreót futtató masinát Németországban a Sony 800 euróért listázza előrendelésben, és az egyik webáruház április 6-án kezdi kiszállítani.

Az Xperia XZ2 Compact
Az Xperia XZ2 Compact [+]

Még izgalmasabb az XZ2 Compact, már csak azért is, mert lassan a Sony komplett territóriumává válik a kis méretű csúcskészülékek piaca. Nemcsak az egykezes használathoz passzoló, 18:9-esre nyúlt, 5"-es kijelző a jó hír vékonyabb alsó-felső kávával és sztereó hangszóróval: 720p-ről végre 1080 x 2160 pixelesre nőtt az IPS panel felbontása, mert egy kisebb prémiumáras mobilnak is illik tűéles képet nyújtania. Ezúttal plasztik borítja az íveltebb hátsót, és az XZ2 vezetékmentes töltése valamiért kimaradt a 135 x 65 x 12,1 milliméteres, vastag, de roppant simulékony fogású masinából, viszont nem kell érte egy vagyont kifizetni.


Az XZ2 Compact a korábbiaknál íveltebb, plasztik hátlapot kapott[+]

Az XZ2-vel megegyező kamerákkal, szoftverrel és hardverrel (4 GB RAM, 64 GB ROM) 600 euróért eléggé versenyképes egy Galaxy S9-cel összevetve, kisebb méretben ugye meg nincs nagy márka csúcstelefonja, hacsak a szintén drágább iPhone 8-at nem számoljuk ide. Az XZ2 Compact kiszállítása a német piacon úgyszintén április 6-án indul. A hazai árakat még mindig nem ismerjük, és egyelőre nem élesítették itthon az előrendeléseket, mindenesetre már várjuk a tesztlehetőséget, mert a két IP68-as védelemmel ellátott Xperia rövid MWC-s ismerkedésünk során elég meggyőző volt.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Előzmények

Hirdetés