Bemutatkozott a Meizu Pro 7 és Pro 7 Plus

A Meizu több verzióban mutatta be a Pro 7-et: a Helio X30-as lapkával szerelt verziót kétféle méretben, illetve egy sztenderd változatot is kreáltak a kisebb Pro 7-ből.

A Meizu nem aprózta el a másodlagos hátlapi kijelzővel szerelt csúcsmodellek bemutatóját. Az esemény jelenleg is folyik a Zhuhai-i Grand Theaterben, a komplett Shenzhen Szimfónikus Zenekar közreműködésével. A karmester pedig laza bőr ingben dirigál. Meglehetősen rendhagyó. Ahogy a Meizu Pro 7 és Pro 7 Plus is, amelynek tervezésénél a Meizu az amerikai Frog Designnal működött együtt egy új formanyelv kialakításában, amelynek kulcseleme a hátlapi panel és az abba simuló dupla kamerarendszer.


[+]

A 7,3 milliméter vastag fémház több színben lesz elérhető, a hagyományos fekete, ezüst és arany mellett úgynevezett Tiziano-vörösben is (RGB 222 148 82, ha így többet mond). A korai feltételezések szerint e-ink helyett Super AMOLED technológiát használó hátlapi panel egyedi értesítési és információs felületeken kívül teljes mértékben testreszabható, valamint a dupla hátlapi kamerával is készíthetünk szelfit, és még látjuk is, hogy mi lesz a képen, Nem mellesleg így - vélhetően ez a lényeg -  portré módú önarckép készítése is lehetséges. Ennél sokkal több, vagy hasznosabb felhasználási módot jelenleg nem mutattak be.


[+]

A hátlapi kamerarendszert a Sony szállította az IMX386-os sorozatból. A 12 megapixeles RGB és a szintén 12 megapixeles monokróm szenzor f/2,0 rekeszértékkel bír, természetesen támogatja a portré módot, valamint a natív fekete-fehér felvételeket, a másodlagos kijelzővel pedig duplakamerás szelfit is varázsolhatunk, ha az előlapi 16 megapixeles szenzor szoftveres effektjei nem lennének elegendőek.


[+]

A Meizu Pro 7 és Pro 7 Plus méretben és felbontásban is eltér, viszont mindkét készülék Super AMOLED kijelzőt kapott az előlapra is; a kisebb variáns 5,2 hüvelykes FHD panelt, míg az 5,7 hüvelykes Plus 2K megjelenítőt. A korábbi feltételezésekkel megegyezően hardveresen is van eltérés a két készülék és azok variánsai között. Míg a Pro 7 Plus az MTK legfrissebb szettjével mutatkozott be, addig a Pro 7 Standard verziójába a 16 nanométeres MediaTek Helio P25-ös lapkát szerelték. A MediaTek Helio X30-as csúcsprocesszorát az MTK ügyvezető igazgatója, Zhu Shangzu mutatja be.


[+]

A 10 nanométeres FinFET node-on gyártott lapka heterogén multiproceszálással tervezett big.LITTLE architektúrára épül, amelyben a tíz mag három klasztert képez. A legerősebb halmazban két darab, referenciaértéken maximum 2,6 GHz-re skálázott Cortex-A73-as mag dolgozik, amelyet egy négymagos 2,2 GHz-es és egy szintén négymagos 2 GHz-es egység egészít ki. A Pro 7 Helio X30-as kiadása 4 GB LPDDR4X operatív memóriát kap 64 vagy 128 GB belső tárhellyel, ahogy a Pro 7 Standard is, míg a Helio X30-cal szerelt Pro 7 Plus 6 GB rendszermemóriával gazdálkodik 64 vagy 128 GB-os, szintén eMMC 5.1 szabványú tárhellyel.


[+]

Üzemidő tekintetében átlagosan 12 órás folyamatos kijelzőidőt ígér a Meizu minden variáns esetében, amelyről a Pro 7-nél és Pro 7 Standardnél 3000 mAh, míg a Pro 7 Plus burkolata alatt 3500 mAh-s telep gondoskodik. A Meizu Pro 7 Plust viszont már az mChage 4.0-s szabvány szerinti tempóban tölthetjük, ami 25 wattos teljesítmény mellett 30 perc alatt garantál 70%-os töltöttségi szintet.


[+]

A Pro 7-es széria dedikált hangchippet is kap, amelyhez a Meizu alelnöke, Li Nan a gyártó új, külön megvásárolható fülhallgatóját is bemutatta. A Flow névre hallgató kiegészítő oldalanként kétarmatúrás megoldást alkalmaz. A fülest a csúcsmodellekkel együtt 499 jüanért szerezhetjük be, míg önállóan 599 jüanos áron startolnak, tehát nettó 19 és 23 ezer forint körül.


[+]

A Helio P25-ös lapkára épített 4/64 GB-os Meizu Pro 7 Standard 2880 jüan (112 ezer forint); a 4/128 GB-os Helio X30-as Meizu Pro 7 3380 jüan (131 ezer forint), míg a Meizu Pro 7 Plus alapverziója 6/64 GB mellett 3580 jüan (139 ezer forint). Az legerősebb modell 6/128 GB-os memóriakiosztással 4080 jüannal tetéz, ami körülbelül nettó 158 ezer forint.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Meizu

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés