Menetrendszerűen érkezett a Xiaomi Mi Note 3

A Mi Mix 2 mellett a tavalyi forgatókönyvhöz hasonlóan a Mi Note következő generációja is bemutatkozott, csak most a sorrend változott.

Tavaly a Xiaomi Mi Mix mintegy mellesleg stílusú bemutatása simán zárójelbe tette a Xiaomi Mi Note 2 létét, noha a phablet is kiemelkedő specifikácvióval és kivitellel bírt. Idén ismét ezt a menetrendet követte a gyártó, csak most a Mi Note 3 került a ja, és még valami kategóriába. Viszont több szempontból is érdekes az eszköz. Egyrészt nagyon úgy tűnik, hogy a nem a Mi Note 2 a mértékadó referenciapont, hanem a Xiaomi Mi 6, amit a gyártó ki is emelt, konkrétan úgy hivatkozva a készülékre, hogy a nagyobb Mi 6. Viszont a Mi Note 3 hardveres szempontból ezúttal nem a csúcskategóriát képviseli. Vagyis csak félig.


[+]

A tavalyi modell az aktuális csúcslapkára épült, ami akkor a Snapdragon 821-et jelentette, a Mi 6 már Snapdragon 835-tel került forgalomba, a Mi Note 3-at viszont a középkategória tetejébe szánt, 14 nanométeres Snapdragon 660-nal szerelték, cserébe vastag memóriakiosztást mellékeltek. A 4 darab, nagy teljesítményű 2,2 GHz Kryo 260-s magot egy megegyező architectúrájú, szintén négy magot tartalmazó 1,8 GHz-es klaszter egészíti ki. Viszont mindehhez 6 GB rendszermemóriát és 64 vagy 128 GB belső tárhelyet dobtak.


[+]

A hangsúlyos előlapi íveket elhagyva a kialakítás is a Mi 6 formatervét és megjelenését követi, viszont 5,5 hüvelykes, Full HD IPS panelt szereltek a lényegében vektorosan felnagyított üveg házba. A hátlapon szintén két kamera kapott helyet, a rendszer megegyezik a Mi 6-nál alkalmazott szisztémával. Mindkét szenzor 12 megapixeles, az f/2,6-os blendéjű teleobjektíves lencse kétszeres optikai zoommal szerelt, egyébként pedig a mélységélesség pontosításában is segédkezik, míg a nagylátószögű, f/1,8-as rekeszértékű lencse négytengelyes optikai képstabilizátorral is rendelkezik. Feltesszük, hogy a szoftver is megegyezik, így a kameraképességek biztatónak tűnnek a Mi 6 tapasztalatainak fényében, beleértve az igen korrekt portré módot. Az előlapi kamera viszont 16 megapixelesre fejlődött, intelligens arcszépítő algoritmussal kiegészítve.


[+]

Multimédiában határozott fejlődés mindkét elődmodellnek tekinthető készülékhez képest, hogy ezúttal sztereó hangszórópár került beépítésre. Az adatkommunikációs képességekről azoban viszonylag keveset tartottak fontosnak kiemelni a bemutatón, azt viszont jelezték, hogy a Mi Note 3 is rendelkezik infra porttal, multifunkciós NFC-vel, a Type-C USB csatlakozó pedig továbbra is OTG képes. Az akkumulátor 3500 mAh-ra terebélyesedett, a Qualcomm Quick Charge maradt 3.0-s szabványon. Sajnos nemzetközi modellvariáns létéről eddig nem tudunk, noha a Mi Note 2-nek volt B20-as LTE sávval együttműködő, nemzetközi szoftververzióval elérhető variánsa. Nem kizárt, hogy a Mi Note 3-nak is lesz.


[+]

Ujjlenyomat-olvasó természetesen van, méghozzá a megszokott helyen (süllyesztett profilú, előlapi Home érintőfelület) és képességekkel, ezt viszont arcfelismerő rendszer egészíti ki. Az alap-színkínálat a fekete és a kék, ez utóbbi viszont kizárólag 6/128 GB-os memóriakiosztásban, kissé drágábban, ami nettó 116 ezer forintot jelent. A szintén 6/128 GB-os változat fekete színben körülbelül 113 ezer forint, míg az alapmodell 6/64 GB-tal nettó 98 ezer forint lesz.

Azóta történt

  • Ismét felbukkant a Xiaomi Chiron

    Egy darabig úgy tűnhetett, hogy a Chiron a Mi Mix idei modellje, a Mi Mix 2 viszont már forgalomban van, ahogy a Mi Note 3 is. A Chiron viszont megint előkerült.

Előzmények

Hirdetés