Mérsékelt újításokkal mutatkozott be a Huawei Y6 (2018)

A Huawei Y6 idei variánsának legszembetűnőbb újdonsága értelemszerűen 18:9-es képarányú 5,7 hüvelykes megjelenítő, aminek köszönhetően a készülék kiterjedése nem növekedett érdemben (152,4 x 73 x 7,8 mm), viszont jóval vékonyabb lett. A HD felbontás azonban maradt, csak ugye HD+-ra (1440 x 720 pixel) módosult a megnyúlt megjelenítő miatt. A lapkakészletet és a kijelző képarányát és méretét kivéve viszont minden más változatlan, így a 2 GB operatív memória és a 16 GB bővíthető belső tárhely is.


[+]

A MediaTek MT6737-es szettet viszont Snapdragon 425-re cserélték, ami mellé Adreno 308 GPU jár. A hátlapi kamera a látszat ellenére egyrészt szimpla, másrészt pont ugyanaz, mint az elődmodell esetében, csak az elrendezés változott. Továbbra is 13 megapixeles képeket lehet lőni, az előlapi 5 (vagy 8 - mindkét adat szerepel a hivatalos termékoldalon) megapixeles modul viszont kapott néhány AR matricát, illetve arcfelismerő funkciót a zároláshoz és feloldáshoz, ugyanis ujjlenyomat-olvasó továbbra sincs.


[+]

Az akkumulátor is a megszokott 3000 mAh, amelyet továbbra is microUSB porton keresztül lehet regenerálni. Az Android 8.0-s rendszerre a gyártó saját felületének 8.0-es verziója kerül néhány - a Huawei esetében - újnak számító funkcióval. Ilyen például a frissítés után várható Group Music, amit hangsúlyozottan hangos multimédiás hangszóró egészít ki. A fekete, arany és kék színekben elérhető készülék ára még nem ismert, de nem valószínű, hogy több lesz 150 eurónál, ami nagyjából nettó 47 ezer forint.

Előzmények

  • Huawei Y6 (2017) - tavalyi hatás

    Az alsó-középkategória idén is rendkívül népszerű, a kínai gyártó pedig frissítette a tavaly bemutatott Y6-ot. Vannak még lemaradásai, de összességében korrekt eszköz.

Hirdetés