MI funkciókkal készül az LG az MWC-re

Bár új csúcskészülékkel nem készül az LG a hó végén esedékes Mobile World Congressre, elhozza a V30 2018-as változatát, amit leginkább mesterséges intelligenciára fektetett új funkciói fogják megkülönböztetni a tavalyi változattól, illetve a pletykák szerint 256 gigabájtos tárolója. A Vision AI a fényképezést hivatott megkönnyíteni, az okosabb algoritmus ugyanis az élőképet elemezve nyolc módot lesz képes javasolni, közte az ételfotózást, a portrét vagy a naplementét. A gyártó a partnereivel százmilliónál is több képet elemzett ki, hogy a Vision AI mindig megfelelően járjon el, a megoldás pedig automatikus QR-kódolvasásra és képkereséssel összekapcsolódó online vásárlásra is alkalmas lesz, nyilván a megfelelő régiókban. A V30 végezetül új esti módot is bevet, világosabb eredményeket ígérve, amikor a szemnek is túl sötét van.


[+]

A Voice AI a Google Segéddel összedolgozva, illetve annak tudáslistáját bővítve hivatott a telefonnal történő csevegést még gördülékenyebbé tenni, igaz, magyar nyelvű elbeszélgetésre továbbra sem számítunk. A 32 LG Voice AI hangutasítással közvetlen funkciókat, almenüket és lehetőségeket lehet elérni. Mondjuk szelfi készítését a nagylátószögű lencsével, videofelvétel azonnali indítását valamely speciális filmsémával, QR-kódolvasást, képkeresést vagy fényképezést esti módban. Az LG már az idei CES-en is hangsúlyozta, hogy a mesterséges intelligenciára fordított figyelemmel még gyorsabb és hatékonyabb feldolgozást és használatot kívánnak elérni, a 2018-as V30 pedig remek demókészülék lesz a február 26-a és március 1-je között esedékes, barcelonai MWC-n.

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Előzmények

  • Új színben jön az LG V30

    A Raspbery Rose-változat a CES-en lesz látható, megvenni pedig Dél-Koreában lehet elsőként.

  • LG V30 - vezércsel

    A dél-koreai gyártó rendkívül szűkre vette a kávákat a hathüvelykes P-OLED kijelző körül, megmaradtak a kiváló zenei képességek és elvileg a készülékház is elég strapabíró.

  • LG V30 bemutató

    Nem tudjuk, hogy pontosan mikor, de Magyarországra is eljut majd az elképesztő P-OLED kijelzővel, HiFi-minőségű DAC-val és két kamerával felvértezett csúcsmodell.

  • Két LG V30 modell is lesz

    Nem mintha a Plus olyan sokkal többet tudna, inkább hasonlít a gyakorlat a G6 és G6 Plus esetére.

Hirdetés