Mi az a WiBro telefon?

Lassan megint tanulnunk kell valamit, érkeznek a WiBro telefonok, elsőként a Samsungtól. Itthon egyelőre nem kell ezek felbukkanásától tartanunk, hiszen ehhez megfelelő hálózat is szükségeltetik, de hiszünk benne, hogy ami késik, az nem múlik. A Samsung is hisz benne, hiszen az eseményről magyar sajtóközelményt is kiadtak.

A Samsung vadonatúj WiBro mobiltelefonjai és rendszere a 2005-ös APEC IT Kiállításon tekinthetőek meg elsőként a világon. A WiBro-nak számos alkalmazása van, például a szélessávú internet, az otthoni hálózati hozzáférés, a videotelefonálás, az online televíziózás és rádióhallgatás, vagy a különböző navigációs alkalmazások.


Kissé nyersnek tűnik a formaterv

 

A Samsung idén világelsőként mutatja be 2 WiBro telefonját a H-1000-t és a PDA alapú M-8000-t. Mindkét készülék és egyben a bemutató különlegessége, hogy a világon egyedülállóan Mobile WiMAX, azaz WiBro (Wireless Broadband) technológiával felszereltek A H1000 egy horizontálisan és vertikálisan is szétnyitható kagylótelefon QWERTY billentyűzettel, 2,2” LCD kijelzővel, internet és email elérhetőséggel. A készülék dupla kamerával (2” colos VGA), továbbá TV kimeneti funkcióval is rendelkezik. Az M8000 egy igazi okostelefon QWERTY billentyűzettel, ami megkönnyíti az internet-használatot, valamint WiBro PCMCIA szabványú kártyával is felszerelték, amit laptopban és Tablet PC-ben is lehet használni.


A PDA őrültek is megkapják a maguk WiBro készülékét

 

“Büszkék vagyunk arra, hogy bemutathatjuk a világ első WiBro csatlakozását és legújabb fejlesztésű DMB telefonjait az APEC-en jelenlévő vezetőknek. A WiBro szolgáltatás a következő évtől lesz kereskedelemi forgalomban, és bízunk benne, hogy megőrizzük első helyünket újabb termékeink fejlesztésével és vásárlóink igényeinek kielégítésével” mondta Kitae Lee, a Samsung Telekommunikációs Hálózati Üzletének elnöke és vezérigazgatója.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés