Mi Note 2-vel dicsérd a napot

Elismerjük: egy olyan márkához képest, amely hivatalos képviselettel nincs jelen Magyarországon, kicsit sok Xiaomi hírt közlünk. Ám a Mi Note 2 annyira érdekes és annyi ellentmondás lebeg körülötte mostanság, hogy még így is szelektálnunk kell a folyamatosan érkező fejleményekből.

Visszatérhet a Qualcomm ultrahang-alapú technológiáját használó ujjlenyomat-olvasó
Visszatérhet a Qualcomm ultrahang-alapú technológiáját használó ujjlenyomat-olvasó [+]

Most egy adag prezentációs ábra szivárgott ki a jövő hét keddre belőtt hivatalos esemény anyagából, és ha a PDF formátumban felkerült anyag hiteles, kevés kérdőjel marad a specifikációt illetően. A Mi Note 2 5,7 hüvelykes, 2K-s LG AMOLED kijelzővel futhat be, ami mögött a Snapdragon 821 ketyeghet 4 Kryo magjával, az Adreno 530-as SoC-vel és 4/64, illetve 6/128 gigabájtos RAM/tárhelyváltozatokkal. Ezek ára 2800, illetve 3000 jüan lehet.

Íriszleolvasó és AMOLED kijelző a kiszivárgott PDF-dokumentumban
Íriszleolvasó és AMOLED kijelző a kiszivárgott PDF-dokumentumban [+]

Az anyag megemlíti a 3D Touch nyomásérzékelős funkciókat, az előlapi, Mi 5s-ből ismerős ultrahangos ujjlenyomat-azonosítást, az USB 3.0-s adatátvitelt Type-C csatlakozással és a 4100 milliamperórás akkumulátort. Ha hozzávesszük a célzást az íriszleolvasóra, lassan kezdi a Mi Note 2 kipipálni a piacról kivont Galaxy Note7 tulajdonságait, és akkor még rá sem tértünk az újonnan kiszivárgott fotókra.

Két nagyon komoly szenzort hangolhat össze a Mi Note 2 dupla hátlapi kamerarendszere
Két nagyon komoly szenzort hangolhat össze a Mi Note 2 dupla hátlapi kamerarendszere

A prezentációnál maradva, a dupla hátlapi kamera roppant érdekesnek ígérkezik. Az egyik szenzor egy 23 megapixeles Sony IMX318-as modul lehet (ez van a Zenfone 3 Deluxe-ban), a másik pedig a Pixel XL-ből ismert Sony IMX378, 12 megapixelen.

A legfrissebb kémfotók szerint ismerős küllemet kap a Xiaomi Galaxy Note7 Mi Note 2
A legfrissebb kémfotók szerint ismerős küllemet kap a Xiaomi Galaxy Note7 Mi Note 2 (forrás: GizmoChina) [+]

És akkor a neves @Kjuma által kiszivárgott képekből is kettő: ezek alapján nem lesz a Mi Note 2 egy Sharp Aquos Crystal X utánzat. Ehelyett a Galaxy Note7-re hasonlíthat, főleg a két szélén ívelt kijelzővel. 25-én kiderül minden, addig be kell érni a napi, nem hivatalos Mi Note 2 anyagokkal.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés