Miért bántod a Galaxy S8-at?

Az új Samsung csúcskészüléknek késsel nekimentek, megfőzték és a végén még le is ejtették, amihez egy piros iPhone asszisztált. Csak erős idegzetűeknek!

A hardveres és szoftveres tudás az érem egyik oldala: az esztétika és a tartósság legalább ennyire fontos, és bár azt tudtuk, hogy a Samsung a Galaxy S8 és az S8+ személyében letette az asztalra piac talán legszebb mobilpárosát (fenntartva a jogot az ellenvéleményre), a szívósságuk kérdéses volt. Idáig. A TechRax első videóján a még meg sem jelent Galaxy S8 ugyanis a frissen piacra került, piros iPhone 7 variánssal mérte össze az erejét. Pontosabban a gravitációval.

Nem meglepő módon mindkét ketyere bírta az oldalélre való érkezést, ilyen esetben ugyanis a masszív fémváz kapja a pofont. Amikor viszont kijelzővel lefele érkeztek, a védőüveg mindkét esetben bepókhálósodott, bár legalább a „pontatlanul” érkező S8 túlélte a kalandot, míg a piros iPhone 7 kijelzője nem volt hajlandó visszakapcsolni. Akárcsak a mindennapokban, ezek a tesztek és az érkezési pozíciók is véletlenszerűek, így nem érdemes messzemenő következtetéseket levonni belőlük. Mindenesetre, ha az Ön készüléke megindul a föld középpontja fele, érdemes az élével való érkezésért fohászkodni.

Kevésbé valószínű a mindennapokban a Galaxy S8 elleni késes vagy kalapácsos támadás, a második videó mindenesetre ezt demonstrálja. A Gorilla Glass 5 védőüveg egyébként meglehetősen jól ellenáll a karcoknak, bár ebben a JerryRigEverything oldal szokott kontrollált teszteket végrehajtani, ami már készül is. Az S8+ a TechRax padlóján mindenesetre bírta a kisebb kalapácsütéseket, tehát ha egy relatív nagy felületű tárgy landolna a Galaxy mobilon, azt jó eséllyel kibírja, ám a válaszfal bontásához bevitt erő ezen a phableten is kifogott. A csatorna ugyanakkor megjegyzi: a komoly deformáció és az akkumulátorsérülés ellenére sem szállt fel füst vagy lélegzett be az illető illanó kémiai anyagot. Ami egyébként rendkívül káros lett volna az egészségre, ezért sem érdemes az ilyesmivel otthon játszani.

A kés és a kalapács még átkonvertálható kulcsra és egy Dex állomás mobilra ejtésére, az okostelefonos főzővideónak viszont már kevésbé látjuk a praktikus értelmét, és most nem arról a fajtáról beszélünk, ahol megkérik a virtuális asszisztenst egy recept letöltésére. A TechRax azért öt percre forrásban lévő vízbe helyezte a por- és vízálló S8+-t és az iPhone 7 Plust. A virsli már megfőtt volna, a két mobilon külső nyoma ugyanakkor nem maradt a beavatkozásnak. Ellenben az iPhone nem kapcsolt vissza, míg az S8+ forrón is elindult. Jegyezzük meg: nem erre találták ki, a hő- és az ütések ellen a gyártó garanciát nem vállal, erre volnának a strapatelefonok, ám azokkal sem lehet mindent csinálni, és szerintünk nem is érdemes.

Úgyszintén eltántorítanánk olvasóinkat a zárt készülékház megbontásától, hacsak a hátlap direkt le nem pattintható – az S8-é nem az. A TechRax ugyanakkor felajánlotta megtépázott Galaxyját a What's Inside csatornának, amely visszafogott vetkőztetéssel kezdte az ismerkedést, aztán előkerült a csontfűrész, ami a védőüvegen áthaladva a telepet is megbontotta. Határozottan kérünk mindenkit: ne ismételje meg a dolgot otthon, a mobilokban lévő kemikáliák így vagy úgy felszabadulhatnak. Ugyanakkor, a szikrázó fűrész és a felpúposodó telep ellenére ismét elmaradt a füst- és a lángeffekt, csak némi (környezetre roppant káros) kémiai anyag folyt ki alul. Végezetül a papírvágó szúrásait is kibírta a 3000 milliamperórás telep szikrázás vagy sistergés nélkül, ami talán többeket megnyugtathat a Note7 kínos esete után.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés