Galaxy blog: Mindjárt itt van a Samsung Galaxy Grand

Korábban már beszámoltunk róla, hogy vélhetően februárban Európába is megérkezik a Samsung jókora okostelefonja, amely 5 inches kijelzőt kap, s ennek megfelelően a Grand nevet kapta. A hatalmas jószág viszont nem tör sem a Note, sem pedig az S sorozat babérjaira, hiszen bár négymagos, 1,2 GHz-es processzora miatt igen erősnek ígérkezik, a kijelző felbontása "csupán" 480x800 pixeles lesz, ami elmarad a csúcskatgória leglább 720p-s megjelenítőitől.

A Grand Koreában már pár napja kapható, ott egyéb extrákkal is turbózza a Samsung a terméket, leginkább a beépített DBV-T tuner rdemel figyelmet, illetve  processzort is izmosítja a gyártó, hiszen az ottani variáns 1,4 GHz-en ketyeg. Ezen kívül 8 megapixeles hátlapi kamera, 1 GB RAM, microSD-vel bővíthető tárhely, NFC, WiFi, 4.0-s Bluetooth jellemzi a készüléket, illetve nem szabad elfeledkezni az LTE hálózatokon való működésről sem.

A Galaxy Grand tehát elsősorban azok számára lehet jó választás, akik nem keresik nagyítóval a pixeleket, de mégis vágynak egy ilyen tepsire. Nyilvánvalóan olcsóbb lesz, mint akár a Note II, akár a jelenlegi Galaxy S III, a kétkártyás változat pedig hiánypótló is lehet, hiszen ugyan vannak kisebb, jellemzően kínai cégektől ekkora kijelzős modellek a piacon, de a Grandban levő nyers erő mindenképpen ezek fölé helyezi a Samsung üdvöskéjét. Szerkesztőségünk szerint legkésőbb a február végén esedékes, barcelonai MWC-n láthatjuk majd az Európába szánt modelleket.

Azóta történt

Előzmények