Digitális detoxhoz készül a Minimal Phone

E-ink kijelző, négynapos üzemidő, teljes QWERTY billentyűzet, Blackberry-szerű külső.

Egyelőre sokat nem árul el a weboldal a termékről, például renderképeken kívül mást nem is láthatunk, a specifikációkkal is elég fukarul bánnak, szóval inkább csak koncepcióként érdemes beszélnünk a Minimal Phone-ról, annak viszont érdekes. Van ez a digitális méregtelenítés nevű dolog, nevezzük gyakorlatnak, aminek elvégzésével az ember megszünteti ideiglenesen vagy időszakosan a digitális eszközök és az internet, technológiai platformok használatát. Vagyis lerakja az okostelefont, tabletet, nem görgeti a közösségi platformokat, nem frissítgeti a híroldalakat. A digitális böjt célja ugyanúgy a méregtelenítés, ezzel az internetfüggőséget próbálják sokan megelőzni vagy kordában tartani.

Az elmúlt évek során a cégek is elkezdtek foglalkozni ezzel a trenddel, jöttek az olyan egyszerűbb megoldások, mint a kijelzőidő és digitális jóllét az Android és iOS rendszerekbe, a különböző fókusz módok, egy rakás mindfulnes alkalmazás, de készültek kifejezetten minimalista készülékek is: The Light Phone, Punkt MP02, The Boring Phone, Mudita Pure. Meg ott a Nokia, akik azt ajánlják, hogy vegyél egy nyomógombos mobilt az okostelefon mellé, aztán használd előbbit, amikor le akarsz szakadni az internetről.

Variációk egy témára: Boring Phone, Light Phone 2, Punkt MP02Variációk egy témára: Boring Phone, Light Phone 2, Punkt MP02Variációk egy témára: Boring Phone, Light Phone 2, Punkt MP02 Variációk egy témára: Boring Phone, Light Phone 2, Punkt MP02 (forrás: Gessato) [+]

A Minimal Phone tökéletesen beleillik ebbe az egész digitális detox trendbe. Közel négyzet formájú fekete-fehér e-ink kijelző látható rajta — a mérete egyelőre nem ismert —, a MnmlOS rendszer pedig letisztult, szöveges formában jelenik meg. A weboldal azt ígéri, hogy egyszerű widgetek és harmadik féltől származó alkalmazások, például az Uber is működnek majd a Minimal Phone-on, ebből arra lehet következtetni, hogy Android-alapú rendszerről beszélhetünk, de ezt nem erősítette meg a cég. A teljes fizikai QWERTY billentyűzettel azt ígérik, nem lesz zavaró az e-ink panel frissítésének sebessége, a telefon kényelmesen használható lesz e-mailek vagy szöveges üzenetek váltására.

Így néz majd ki a Minimal Phone?Így néz majd ki a Minimal Phone? Így néz majd ki a Minimal Phone? [+]

Konkrétumként a 4000 mAh-s akkumulátort említi a weboldal, amivel négy napra elég üzemidőt ígérnek, 0-80% közötti töltést pedig 30 perc alatt oldhatja meg a Minimal Phone. A renderek alapján úgy tűnik, van hely kamerának is az előlapon, illetve adott lesz a diktafon funkció is. A billentyűzet gombjai viszont sokkal laposabbnak tűnnek, mint amiket anno a Blackberry mobilok kaptak, ez lassíthatja a gépelést, bár itt lehet ez szándékos cél is.


[+]

Sem ár, sem megjelenési dátum, sem egyéb infó nincs egyelőre a készülékről, de fel lehet iratkozni várólistára a Minimal weboldalán, aztán majd elvileg küldik a frissítéseket a készülék állapotáról, illetve a feliratkozók előzetes lehetőséget kapnak a mobil megvásárlásához is. Jelenleg mi a 3373. helyen vagyunk a sorban.

Hirdetés