Mire képes a Nokia Rich Recording?

A Nokia 808 PureView tesztek többsége általában az új képalkotási technológia bemutatására fókuszál, noha a finn gyártó készüléke hangok rögzítésekor is igen komoly előrelépést mutat. A Rich Recording néven megismert hangrögzítési megoldás két MEMS (Microelectromechanical Systems – mikro-elektromechanikai rendszer) mikrofon segítségével akár 140 dB-es hangok rögzítésére is képes, mely révén még igen hangos koncerteken is megállja a helyét. Az alábbi videókon jól látható és hallható, hogy a PureView képalkotási és Rich Recording hangrögzítési technológia együtt mire képes. 1080p felbontású HD videók rögzítésekor négyszeres nagyítás áll rendelkezésre, mely nem csak a hangerőgombokkal, hanem az ujj képernyőn való elhúzásával is aktiválható, mely utóbbi esetben először csak a keresőn jelenik meg a zoomablak, majd az ujj felemelésekor a rendszer jóval egyenletesebb sebességgel nagyít rá a kívánt részletre. A Nokia szóvivője szerint a Rich Recording számos új modellben is bevetésre kerül.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Nokia

Azóta történt

  • Grafén szenzoron dolgozik a Nokia

    Pixelenként több színösszetevő érzékelésére is alkalmas szén-nanocső képérzékelőn dolgozik a finn gyártó képalkotási részlege.

  • EISA díjat kapott a PureView 808

    A Mobile World Congress, TIPA és DPReview legnagyobb elismerései után az Európai Kép- és Hang Szövetség is a legjobbnak járó díjjal jutalmazta a Nokia képalkotási megoldását.

  • Mitől PureView a Lumia 920 kamerája?

    Nem 41 megapixeles és nem is túlságosan nagy a Lumia 920 szenzora, de a végeredmény mégsem átlagos a Nokia szakértője szerint.

Előzmények

Hirdetés