Mit ér a mágia a kínzópadon?

Erre volt kíváncsi Zack Nelson, amikor a Nubia Red Magic 3 gamer telefont meggyötörte és darabjaira szedte. Talált is egy dizájnhibát.

6,65"-es képátlóval, FHD+ AMOLED panellel, Snapdragon 855-tel, 12/256 GB-os csúcskiszereléssel, 48 megapixeles kamerával, 8K videofelvétellel, beépített aktív hűtéssel és sztereó előlapi hangszóróval futott be a Nubia Red Magic 3 játékosoknak szánt telefon. 480 eurós ára a kontinentális webshopban nem is vészes a 8/128 GB-os kiszerelésért, Zack Nelsont viszont éppen az érdekelte, hogy az alacsony árazás és a magas felszereltség kombinációja kompromisszumokkal járt-e az összeszerelést illetően.

A 90 Hz-es képfrissítést kínáló panelt fedő, edzett védőüveg a szokásos módon, a Mohs-féle keménységi skála hatos vésőjétől karcolódott meg némileg, a hetestől mélyebben, ami köznyelvre fordítva azt jelenti, hogy a lakáskulcs nem fogja kidekorálni, a zsebben leskelődő, apró homokszemek viszont idővel finom nyomot hagyhatnak rajta. A fémkeretet és a két extra érzékelőgomb festése lekapargatható papírvágóval, ahogy a dokkoló környékét is meg lehet szabadítani fekete burkolatától, de ettől a vázszerkezet nem sérül. Jóval kevésbé mutat dögösen a Red Magic 3, ha az ember a vörös játékgombot a mázától megszabadítja, bár Nelsonnak határozott elképzelései voltak, hogyan lehetne a fém hátlapot éles tárggyal karakteresebbé varázsolni.

A hajlításteszt ijesztő reccsenésekkel indul, a kijelző itt-ott ugyanis kipattan a keretéből, ám szerencsére a phablet egy darabban marad, a vízállóság pedig nem sérül, hiszen magas IP-védelem egyébként se volt. A hátlap közepén akad egyébként két extra rács a mögötte munkálkodó ventilátorhoz. És valóban: azt a hátlap másik oldaláról leoperálva megmutatja magát az aktív hűtés, amely a passzív elemekkel és a hőelvezető csővel megspékelve, terhelés alatt állítólag 16 fokkal képes a processzor hőmérsékletét csökkenteni.


(forrás: JerryrigEverything) [+]

Ez komolyabb 3D játék közben igen hasznos lehet, főleg a nyár beköszöntésével. Kikapcsolódásra a Red Magic 3 márpedig hosszú ideig képes, ugyanis 5000 mAh-s telep lakozik a házában. Kár, hogy azt a fenti videó szerint veszélyesen nehéz a tokjából kipattintani, problémássá téve a házi akkumulátorcserét. Az érdekességek sorát az alaplapra felvitt hőelvezető paszta elképesztő mennyisége zárja, jól mutatva, mennyire rámentek a Nubiánál a témakörre. A gyenge idegzetűek az utolsó másfél percet viszont kerüljék el:ekkor próbál ugyanis Zack a képernyő mögé nézni. Maradjunk annyiban, hogy dolga végeztével Nelson nem fog az Asphalt 9-cel játszani.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Nubia

Előzmények

Hirdetés