Mitől lesz pro az S Pen Pro?

A kiszivárgott specifikáció egyelőre nem fedi fel az új S Pen minden képességét, azt viszont megerősíti, hogy a Z Fold3-mal is használható lesz.

A Samsung a Galaxy S21 széria bejelentésekor jelezte, hogy készül egy új, nagyobb és Bluetooth chippel szerelt kapacitív érintőceruzával, de további részleteket nem árult el a kiegészítőről. Hivatalosan még mindig csak annyit tudunk, például a Samsung Unpacked eseményhez kapcsolódó sajtóközleményből, hogy a hajlítható kijelzős Galaxy Z Fold3-hoz érkezik egy speciális stylus, valószínűleg az S Pen Pro, aminek a specifikációja is kiszivárgott.

Az érintés nélküli gesztusvezérlésről nem volt szó a Twitter bejegyzésben, de valószínűsíthető, hogy a Pro verzió képes lesz Bluetooth kapcsolatra, szemben a Galaxy S21 Ultrával együttműködő S Pennel. Mindenesetre a képességek egyelőre megegyezni látszanak: 0,7 milliméteres hegy, 4096 szintű nyomásérzékenység, mágneses rögzítés, a Type-C töltőport viszont kissé furcsa lenne, de nyilván nem kizárt. Az árat 70 fontra tippelik, ami körülbelül 30 ezer forint átszámolva.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés