Mobilarena TV: házon belüli konkurencia

A Sony már több, mint két éve felbontotta a házasságot az Ericssonnal, azóta pedig számos új készüléket dobtak piacra. A modellek messziről felismerhetők, egyedi dizájnt kaptak, a szoftveres felületet teljesen személyre szabta a gyártó. Az idei MWC-n két okostelefonról is lehullott a lepel, az egyik az új zászlóshajó, az Xperia Z2, a másik pedig tesztalanyunk, az Xperia M2 volt. Az M2-nél a Sony célja az, hogy a felsőkategóriára jellemző formatervet kiterjesszék a középső szegmensre, aminek köszönhetően az újdonság igencsak szépre sikeredett. A megfelelő erőforrást igyekeztek jó hardverrel biztosítani, a masinában egy Qualcomm Snapdragon 400 MSM8226 lapkakészlet található, az 1,2 GHz-es processzor négymagos, RAM-ból pedig 1 GB-ot kapunk. A kijelző 4,8 hüvelykes, felbontása 540 x 960 pixel, a színek megfelelők, a betekintési szöggel sincs probléma, ám képsűrűségben jóval rosszabb a házon belüli konkurensnél, az Xperia SP-nél. A 8 megapixeles kamerával ellátott eszköz 2300 mAh-s akkumulátort kapott, kezdőára sem vészes, elég nagy érdeklődés lengi körül, így nem mindegy, hogy mire lesz képes a Sony büszkesége.

Az adás a szokásos módon 18 órakor kezdődik, addig is várjuk a készülékkel kapcsolatos kérdéseket, hogy azokra a műsor közben válaszolni tudjunk.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Előzmények

  • Sony Xperia Z2 - esszencia

    A Sony beleadott apait-anyait, hogy a Z2 kompromisszumoktól mentes csúcsmodell lehessen. Majdnem sikerült is, csak apróságokon múlik a tökéletesség.

  • Sony Xperia Z2 Tablet - a légtornász

    Elképesztően karcsú, szinte légies táblagép a Sony újdonsága, amely erőnek sincs híján. Az üzemidő azonban kissé kevéske, ráadásul igencsak megkérik a szépség árát.

  • Sony Xperia Z1 Compact - kis test, nagy lélek

    A japán gyártó legújabb okostelefonja ugyanazt az erőt adja meg a felhasználónak, mint ami a csúcsmodellekben található, csak sokkal kompaktabb méretben.

  • Sony Xperia SP - a jónevű japán

    Az Xperia S utódjának tekinthető készüléknek csak itthon cseng bénán a neve, senkiháziak kezében a popszakma, de a Sony mobilos részlege szerencsére nem járt így.