Mobilarena TV: Nem csak egy g-vel több

Manapság nem meglepő egy 4G-s mobilkészülék felbukkanása a belépőszint és a középkategória határán, hiszen az igény minden szegmensben megvan a villámgyors adatsebességre. Az LTE modemet a Sony a MediaTek MT6582-es Xperia E4-ből még kispórolta, hogy alacsonyan tarthassa a költségeket, a némileg drágább E4g-ből viszont már nem, és a friss, 64 bites MT6732-es SoC lényegesen erősebb hardveres alap a jó sebességért.

Ami még változott, az a kijelzőméret, amely 5 hüvelyről 4,7-re csökkent, és a készülékház is kompaktabb lett, a qHD felbontás viszont megmaradt, akárcsak a szoftveres felhozatal Android 4.4.4 kitkatos alapokon. Este elsősorban a friss E4 variáns sebességére és külső tulajdonságaira koncentrálunk, de azért a szoftveres felületre is rákukkantunk, és a Real Racing 3-at is elindítjuk.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

  • Mobilarena TV: Komp akart lenni...

    ...és kompakt lett. Ma a Sony Xperia Z5 Compact készüléket mutatjuk be, mely apró mérete ellenére bivalyerős hardverrel, ujjlenyomat-olvasóval és IP-védettséggel rendelkezik.

Előzmények

  • Sony Xperia E4 - nem mindenben előrelépés

    A japán gyártó úgy döntött, hogy az alsó-középkategóriában a Qualcomm lapkakészlete helyett a MediaTek hardvereivel szereli az új E készülékét.

  • Sony Xperia T3 - acélos óriás

    Nagyképernyős, vékony mobiltelefonnal állt elő a Sony, amely a középkategóriában megjelenésével, kamerájával és kecses, rozsdamentes acél fémkeretével hívja fel magára a figyelmet.

  • Sony Xperia M2 - egyről a kettőre

    A japán gyártó egy aktuális középkategóriás eszközt is bemutatott, mely szép kijelzővel, kellemes formatervvel és gyors rendszerrel büszkélkedhet.