Mobiltelefon hat éves kortól

A gyermekek sem menekülhetnek a mobiltelefonok világától. A készülékgyártók fiataloknak szánt modelljei mindig slágertelefonnak bizonyulnak, de úgy fest, hogy nem lehet elég korán kezdeni. A LeapFront TicTalk készülék a gyártó szerint már hat éves kortól bátran ajánlható.


Barátságos kialakítás - gombok nélkül

 

A telefon speciális kialakítású. Egyrészt a készülékház olyan anygaból készült, amely jobban ellenáll a környezeti behatásoknak, így ha a nyargaló kisiskolás hasraesik a lépcsőn, a telefonnak elvileg nem esik komolyabb bántódása. Másrészről megfigyelhető, hogy az eszközön nincs billentyűzet, csak egy-két gomb, mellyel kizárólag előre betáplált számokat lehet hívni, melyet a szülő könnyedén módosíthat. Szintén a szülő határozhatja meg azt is, hogy mely számokról lehessen fogadni hívást.

A készülékben állítólag öt tanulást segítő játék is található. Az egész miskulanciához jár egy webes felület, ahol követhetőek a költésgek. Az alapkészülék 99 dollárba kerül, további 25 dollárért pedig 100 lebeszélhető perc vásárolható. Ezeket a webes felület segítségével a szülő oszthatja be, aki nevelési célzattal így ajándékperceket is adhat a gyermekének. Kezd kicsit groteszk lenni, de még nincs vége: a szülő természetesen szöveges üzeneteket is küldhet a mobilra, amelyre a gyermek (billentyűzet hiányában) nem tud válaszolni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés