MOTOFONE: olcsó, egyszerű, forradalmi telefon

India fővárosában, Új-Delhiben mutatkozott be a Motorola teljesen új alapokra épülő telefonja, amely a MOTOFONE nevet kapta. Először a GSM hálózatokra optimalizált verzió kerül piacra (elsőként pont a bemutató helyszínén, Indiában), amely az F3 nevet kapta.


Vajon tényleg olyan sikeres lesz?

 

A design jellegzetesen Motorola, a pengeség megmaradt. De mitől lesz a készülék igazán különleges? Nos - bár hivatalos specifikációk még nincsenek - a gyártó állítása szerint teljesen új kezelőfelületet kapott a rendszer, amelyhez újszerű kijelző is dukál. Az E Ink Corporation által szállított display az elektronikus papír elvén működik, ami kivételesen jó olvashatóságot eredményez még napfényben is, akármilyen szögből is tekintünk rá. Hab a tortán, hogy állítólag ultrakönnyű és rendkívül kevés energiát fogyaszt, így a Motorola nem véletlenül gondolhatja azt, hogy felválthatóak vele a most ismert LCD kijelzők.
A készülék hangvezérléssel is működtethető, állítólag minden piacra az adott nyelvi körülményeknek megfelelő, előre tárolt hangmintás teszik lehetővé, hogy a telefon használata azok számára is könnyű lehessen, akik idegenkedtek eddig a mobil eszközöktől.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés