Motorola A910: Új okostelefon Linux rendszerrel

A napokban tartott MOTONOW rendezvényen, Chicagoban mutatták be az amerikai gyár legújabb készülékeit. A Motorola A910 minden bizonnyal az egyik legfejlettebb telefon az összes most debütált modell közül. Nemcsak hogy alapjában véve Linux operációs rendszert futtat, ami magában foglalja a szinte korlátlan bővítési lehetőségeket, hanem rendkívül sok extrával is felszerelték a tervezői.

A Bluetooth-on felül támogatja a Wi-Fi 802,11g kapcsolatot is, ami mellé most először mellékelték az UMA (Unlicensed Mobile Access ) technológiát, melynek leegyszerűsítve az a lényege, hogy plusz költség nélkül képes a GSM hálózatokról érkező hívásokat Wi-Fi –re kapcsolni.


 

A hardveres kiépítés is figyelemre méltó, mivel az A910 nemrég bejelentett E895 egyfajta továbbfejlesztett változata. A külső kijelző - a belső, QVGA felbontásúhoz hasonlóan - 262 144 színárnyalatot képes megjeleníteni. Az 1,3 megapixeles kamerával készített képeket vagy a belső memóriára menthetjük, vagy a microSD kártyánkon is találhatunk nekik elegendő helyet.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés