MWC2009: Hyundai Dolphin

A Hyundai egy nem túl nagy standdal képviseltette magát a kongresszuson. Rögtön az ajtóban ott kellette magát a legújabb, delfinről ihletett modelljük.

A készülék oldala a tervezők szerint hasonlít egy delfinre. Természetesen ennek alapvetően semmilyen gyakorlati haszna nincsen, de szerintük szép. Szerintünk meg a csillogó burkolat nem biztos hogy annyira jó, gyakorlatilag nem lehet úgy kézbevenni a telefont, hogy ne maszatoljuk össze. A fényes felületek nem fémből vannak, kérdés, a lakkozás a hátoldalon meddig fog tartani.

Innen delfin...
Innen delfin...

Belül egy közönséges, MTK platformra épülő telefon lakozik. Természetesen csak GSM telefon, nem ez lesz az adatátvitel bajnoka.

A modell kijelzője érintésérzékeny, a kijelző alatt forgatható tárcsa pedig a menüben mozgásra illetve a zenei funkciók kezelésére hivatott. Mivel alapvetően zenei modellnek szánják, a hangzásban besegített a Yamaha - meglátjuk, illetve meghalljuk majd, milyen eredménnyel. A belső, 100 megabájtos memória szerencsére bővíthető, és a cég illetékese szerint a dobozban kapunk majd miniUSB-3,5 mm-es átalakítót is, így nem kell kizárólag a gyári fülesre hagyatkozni. A rövidesen érkező Dolphin a véleményünk szerint elég goromba 270 Eurós áron érkezik majd.

Boncolt delfin
Boncolt delfin

A képanyag Samsung GX20 készülékkel készült, melyet a Samsung biztosított.

Hirdetés