MWC2009 - Microsoft bejelentések

A Microsoft ma délután tartotta nagyszabású sajtótájékoztatóját, amelyen Steve Ballmer, a cég vezérigazgatója vezette fel az újdonságokat.

Steve Ballmer
Steve Ballmer

A látványos show-val induló bemutatón Ballmer bejelentette a cég legújabb, 6.5 sorszámú, mobileszközökre szánt operációs rendszerét, amely a már előzetesen kiszivárgott információknak megfelelően leginkább a megújult, felhasználóbarát felületével nyújt többet az elődnél.

A Microsoft vezér szokásához híven végig kiabált...
A Microsoft vezér szokásához híven végig kiabált...

Újdonság, hogy a 6.5-ös verzióba új internetböngésző is került, ez utóbbi végre támogatja a flash tartalmakat. Az eseményen hangsúlyozták, hogy az új böngésző képes a számítógépen megjelenő tartalmak látványát nyújtani.

Újdonság még a frissen induló My Phone szolgáltatás, amely ingyenesen kínálja a Windows Phone (új gyűjtőnév a Windows Mobile operációs rendszerrel érkező telefonok számára) készülékek tulajdonosai számára a kényelmes biztonsági mentési lehetőséget. A szolgáltatás segítségével akár automatikus mentések is lehetővé válnak, elkerülve ezzel az adatvesztésből adódó kellemetlenségeket. A szolgáltatás a 6.5-ös verzió mellett a későbbiekben a 6.1 és a 6.0 verzióhoz is elérhető lesz.

Microsoft My Phone
Microsoft My Phone

Az új rendszer Windows Marketplace for Mobile szolgáltatása alkalmazások letöltését teszi majd lehetővé, jelenleg 20.000 alkalmazás várja a majdani felhasználókat.

A Microsoft emellett stratégiai együttműködési szerződét kötött többek között a  HTC-vel, az LG-vel és az Orange szolgáltatóval is. A bejelentés szerint az új, 6.5-ös Windows Mobile kerül az LG-GM7300 készülékbe. A HTC frissen bejelentett Diamond 2 és Touch Pro 2 modelljei még 6.1-gyel érkeznek, de a tajvani cég ingyenes 6.5-re váltási lehetőséget ígér ezen készülékek számára, amint a rendszer hivatalosan is elérhetővé válik, valamikor 2009 őszén.

Peter Chou, a HTC vezére
Peter Chou, a HTC vezére

Dr. Skott Ahn, az LG vezérigazgatója
Dr. Skott Ahn, az LG vezérigazgatója

Yves Maitre, az Orange készülékekért felelős alelnöke
Yves Maitre, az Orange készülékekért felelős alelnöke

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés