MWC2009: Samsung Beat Disc részletesen

A Samsung komolyan be óhajt lépni a prémium zenei telefonok szegmensébe, ennek jele két új modell is a barcelonai kiállításon. A BeatDJ mellett a Beat Disc nevű készülék is figyelmet érdemel, azok számára, akik a nagy "touch" őrület mellett azért nem vetik meg a hagyományos gombsort sem.

Az M6710 típusszámú eszköz 240x400 pixeles, AMOLED kijelzőt kapott, amelynek alsó része érintésérzékeny. Az eszköz hátlapján 3 megapixeles kamera található, videót azonban csak QVGA felbontásban, 15 fps sebességgel rögzít. A Beat Disc egyik legfurcsább tulajdonsága, hogy érthetetlen okok miatt csak 1.2-es Bluetooth került bele, de ez legalább képes a sztereó hangátvitelre.

A készülék zenei részének kidogozását ezúttal is a Bang&Olufsen végezte, az IcePower névre keresztelt technológia már több ízben bizonyított. A Beat Disc belső memóriája 80 megabájtos, de akár 16 gigás microSD kártyát is képes kezelni. A telefonban beépített mozgásérzékelő található, s természetesen képes HSDPA hálózatokkal is kommunikálni, méghozzá elvileg 7,2 Mbit/s sebességgel.

A zenei funkciókhoz sorolandó a beépített, RDS képességekkel felruházott FM-rádió, illetve a telefon oldalán található 3,5 mm-es jack csatlakozó, így bármilyen fülest használhat a majdani tulajdonos.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés