MWC2009: "Többé már nem csak egy elképzelés"

MWC2009, Barcelona, 2009, LG sajtótájékoztató - körülbelül tíz perce érkeztünk vissza az LG idei sajtótájékoztatójáról. Számítottunk rá, hogy a második legnagyobb koreai gyártó valami nagyot fog villantani, hiszen fél Barcelona tele van KM900 Arénás óriásplakátokkal, a repülőgépről befelé is ezt láttuk először.

A sajtótájékoztató nagyon nehézkesen indult, hiszen mintegy tíz-tizenöt perces késéssel kezdtünk, egész addig egy darab fél perces reklámfilm ment végtelenítve, benne egy nem kicsit idegesítő reklámzenével, úgyhogy a sajtó képviselői vegyes érzelemmel fogadták, amikor az angolul nem igazán beszélő, lapról fonetikusan felolvasó koreai vezető fellépett a pódiumra és beszámolt arról, hogy milyen jól ment cégének az elmúlt évben.


Steve Ballmer is majdnem velünk volt

Emberünk szegényes angoltudása ellenére úgy gondolta, hogy telefonálnia kell egyet, úgyhogy elnézést kért a tisztelt hallgatóságtól, majd óratelefonján indított egy videóhívást, amiről mellesleg meg is jegyezte, hogy ez az első publikus hívás. A másik oldalon legnagyobb megdöbbenésünkre Steve Ballmer, a Microsoft elnök-vezérigazgatójának képe jelent meg, akinek a hangja ugyan késett egy kicsit, de végül jól elbeszélgettek mintegy másfél percig.

A tapsvihar után Mr. Chang Ma, az LG Marketing Strategy Team elnöke jött fel, ő szerencsére tudott angolul. Beszélt egy kicsit arról, hogy az LG-nek idénre új szlogenje van (No Longer Just an Ide, azaz Többé már nem csak egy elképzelés), meg egyébként is milyen intuitív és előremutató az új, S-Class névre hallgató menürendszerük. Mindezt egy példával erősítette meg, hiszen megmutatta, hogy a pontos időt ezentúl egy virtuális analóg óra tekergetésével is be lehet állítani - itt majdnem kimentem, révén ez a "fícsör" már lassan tíz éve megtalálható a Windows Mobile-ban.


Intuitív. Gyors.Vicces.

Ezt követően emberünk elővett a zsebéből egy KM900-at (Arena), beledugott egy kábelt, minek következtében a bal oldalin projektoron kivetítve láthattuk a kezében lévő készülék képét, még a jobb oldalin az úriember mögött elhelyezkedő kamera képét csodálhattuk meg. Leesett az állunk: az új rendszer alapvetően több jól bevált dolog ötvözése, a lényeg, hogy több főképernyő van, melyek között egy virtuális kockát forgatva tudunk váltani - ilyet már láttunk, HTC TouchFLO a neve. A főmenü kísértetiesen hasonlít az iPhone-ére, de jobb, az egyes sorokat ugyanis tudjuk görgetni, plusz ha elforgatjuk a kijelzőt, megjelenik a teljes menürendszer. A dologban viszont az a csodálatos, hogy az egész rendszer gördülékeny és nagyon gyors. Tényleg nagyon gyors, érzésünk szerint semmivel nem volt lassabb vagy kevésbé látványos, mint az Apple telefonjának menürendszere - igaz, az már lassan két éve a piacon van.

Az újságíró kérdez rovatnál - azaz a sajtótájékoztató végén - egy angol úriember megkérdezte a cég vezetőit, hogy ugyan mikor lesz Android és LG AppStore, vagy egyáltalán lesz-e. Szerencsére pozitív választ kapott: a második félévben várható mindkettő. Várjuk is.

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés