MWC2009: Yahoo és az iPhone

Ma délben kezdődött a Yahoo sajtóeseménye, melyen bejelentették a cég új szolgáltatáscsomagját, a Yahoo Mobile-t.

Alelnök a Yahoo mobile árnyékában
Alelnök a Yahoo Mobile árnyékában

Az új csomag több összetevőből építkezik, igyekeznek a felhasználói felületet a keresőmotor által biztosított információrengeteggel összehangolni, ebből egy az iPhone kezelőfelületére hasonlító alkalmazás válik.
A cég alelnöke, Marco Boerries ki is emelte, hogy az Apple terméke, illetve az abban megvalósított felhasználói élmény adta az  inspirációt a Yahoo-nak arra, hogy egy sokoldalú, felhasználóbarát felületet alkossanak.

A smartphone vajon mi?
A smartphone vajon mi?

A cég ezzel beszáll a Google által indított "szerezzük meg a felhasználó minél több adatát, és csomagoljuk be egy csillogó, könnyen kezelhető alkalmazáscsomagba, amelyet meglévő szolgáltatásaink szűrőjén át adagolunk az egységsugarú júzereknek".
Mindehhez minden együtt van, ami csak egy átlagos napon szükséges lehet: kereső, hírek, e-mail, instant messaging, telefonkönyv, naptár, térképek, valamint a legnépszerűbb közösségi oldalak elérése.
A kezelés pofonegyszerű, a felhasználót hangfelismeréssel is működő keresőfelület segíti, ismerőseinket pedig a létező összes módon kezelni tudja, illetve az eseményeket ismerőseinkhez tudja csoportosítani, megkönnyítve ezzel virtuális életünk kapcsolattartási nehézségeit.

Déja vu...
Déja vu...

A cég online eléréssel illetve letölthető alkalmazásként fogja a felhasználók számára biztosítani a használatot. Utóbbi a Windows Mobile, Symbian, Blackberry és iPhone rendszereire, előbbi pedig minden másra, tekintettel arra, hogy a Yahoo okostelefonként kezel minden telefont, ami böngészőt képes futtatni.
Az online alkalmazás egy hónapon belül, a letölthető verzió pedig az ígéretek szerint május végéig megérkezik.
A képanyag Samsung GX20 készülékkel készült, melyet a Samsung biztosított.

Azóta történt

Hirdetés