MWC2010: az érintés és az Alcatel

A Vodafone 541 sikere megkérdőjelezhetetlen, egyértelmű, hogy az embereknek van igényük az olcsó érintőkijelzős mobiltelefonokra. A nagyobb gyártók közül talán az Alcatel az egyetlen, amelyik az MTK-platformból adódóan képes nyomott árú touch-mobilokat piacra dobni, és mint az az idei Mobile World Congresen is látszik, ezzel ők is tisztában vannak.

A gombsor nélküli érintőkijelzős mobilok családja most három új taggal bővült. A változatosság kedvéért haladjunk fentről lefelé: a csúcsmodell az OT-990 (One Touch Max), a legnagyobb érdekesség vele kapcsolatban, hogy 3G-re és HSDPA-ra is képes, ami feltételezi, hogy ez nem egy MTK-s készülék — de ha nem az, akkor milyen? Sajnos a kiállításon csak egy dummy volt kirakva, tehát még annyit írhatunk róla, hogy 2,8 hüvelykes QVGA kijelzővel rendelkezik.

Alcatel OT-909 (One Touch Max)
Alcatel OT-909 (One Touch Max)

A kistesó az OT-710, mely bár a 3G-re nem képes, elég ígéretes, ugyanis nem csak zenelejátszó szoftver, hanem FM-transmitter is van benne. A legapróbb cucc az OT-708 (One Touch Mini), ez bátyjainál 0,4 hüvelykkel kisebb, 2,4 inches képátlóval rendelkező kijelzőt kapott, kamerája nem 2, hanem 1,3 megapixeles. Jó hír, hogy Bluetooth mindhárom modellben van, a csatlakozó is egységes (microUSB 2.0), viszont Opera webböngésző, e-mail kliens és MMS támogatás csak a nagy modellekben van. Reméljük, hogy mindhárom nyomott áron jut majd el hazánkba.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés