MWC2011: QWERTY gombsoros, multimédiás Sony Ericsson

Az Xperia Neo testvéreként mutatkozott be az Xperia Pro az MWC előestéjén. A két készülék gyakorlatilag ugyanazt tudja, a Pro (akárcsak a korábbi Sony Ericsson modellek esetén) abban különbözik, hogy oldalról kihúzható, teljes QWERTY gombsort kapott. A gombok különállóak, gumírozott felületűek, nyomáspontjuk a rövid próba alatt jól érezhető volt.

A specifikációk tekintetében szinte ugyanaz a helyzet, mint a Neo esetén, két apróságot kivéve. Az egyik az úgynevezett Smart Keyboard, ami egy felhasználást könnyítő megoldás, ahol a szoftver figyeli a gombsor kinyitását, például egy üzenet olvasása közben történő elcsúsztatás hatására egyből a válaszhoz szükséges szerkesztőfelületet nyitja meg.

A másik fontos különbség, hogy a Neo csak read-only dokumentumkezelőt kapott, magyarán az Office fájlokat kizárólag megtekinteni lehet, szerkeszteni viszont nem. A Pro ezzel szemben ez utóbbit is tudja gyárilag. Ezen felül a két készülék azonos, ugyanaz a platform, ebben is 2.3-as Gingerbread Android dolgozik, szintén 1 GHz teljesítményű processzorral. A HDMI, a DLNA, az FM rádió, a microUSB és a Bluetooth is megvan, akárcsak a 3,5 mm-es jack, illetve a mozgásérzékelő. A kijelző ezúttal is 854x480 pixeles Bravia panel, karcálló.

A Sony Ericsson mindkét telefon esetén 430 órás készenléti és 7 órás beszélgetési időt jelent. A Neo március végén kerülhet a boltokba, a Pro azonban csak a nyár elején lesz megvásárolható.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés