MWC2012: vajon lehet-e sláger a Huawei Ascend G300?

A Huawei nem csak olyan gépeket rámolt ki a barcelonai standra, amelyekkel a cég saját innovációját akarja bizonyítani. Ha nem is kerülnek rivaldafénybe, de vannak itt egyszerűbb, olcsóbb okostelefonok is, erre pedig kiváló példa az Ascend G300, amely megbújt a Honor és az LTE-s kütyük mögött, nem is nagyon tapogatta senki, amikor rábukkantunk.

Pedig lehet, hogy nem a csúcstelefonok lesznek igazán nagy számban kelendőek, mint a magyarországi, árérzékeny piac, hanem éppen olyan modellekre van szükségük az emberekre, amelyeken már kielégítő sebességgel fut az Android, mégsem kerülnek sokba. A Huawei Ascend G300 ezeknek az igényeknek igyekszik megfelelni, hiszen maximum 250 dolláros áron - azaz átszámítva 55 ezer forintért - fogják kínálni ezt a modellt.

A készülék 4 inches, 480x800 pixeles, TFT kijelzőt kapott. A formatervre nem lehet azt mondani, hogy meghökkenti az embert, teljesen átlagos, jó fogású telefon lett a 140 grammos masina. A hátlapon 5 megapixeles kamera dolgozik, amely autofókuszos, a WLAN, a GPS és a Bluetooth már alap, HSDPA hálózatokon pedig 7,2 Mbps sebességű letöltést érhetünk el a G300 használatával.

Eleinte nemigen tudták megmondani, hogy a burkolat alatt milyen hardver lapul, ám mivel a telefon fel volt lőve a WiFi hálózatra, ezért a Marketből egy System Info letöltése után már nem maradt előttünk titok. Eszerint a processzor egy 1GHz-en futó Qualcomm MSM7227A, a RAM mérete 512 MB, a felhasználó pedig csaknem ennek duplájával gazdálkodhat. Ez természetesen microSD-vel tovább is bővíthető. A beszélgetési hangminőségért két mikrofon felel, így hardveres segítséggel oldja meg a gyártó a zajszűrést.

A készüléken még az Android 2.3-as verziója futott, de a gyártó azt ígéri, hogy lehet majd frissíteni Ice Cream Sandwichre. Ez egyébként a ZTE modelleknél is mindenhol szerepel, csakhogy a Huawei standján ott figyelt a már korábban bemutatott és általunk is tesztelt Honor, amin már a 4.0-s Android futott, tehát remélhetőleg tényleg oda fognak figyelni ezekre a gyártónál. Hogy a telefon mikor kerül piacra, s egyáltalán lesz-e hazánkban kapható, az még sok összetevőn múlik, de ha árban sikerül jól pozícionálni a terméket, akkor egy korrekt, középkategóriás masinához juthatnak hozzá a potenciális vásárlók.

Főtámogatónk az Emporia Telecom. Köszönjük.

Azóta történt

Előzmények

  • Huawei Ascend D1 Q – négymagos processzorral?

    A közelgő Mobile World Congress során debütálhat a Huawei első négymagos processzorral szerelt mobiltelefonja és az Android ICS-alapú tízhüvelykes táblagépe.

Hirdetés